Παρατάθηκε η θητεία του Νίκου Ορφανού στο ΔΗΠΕΘΕ για ένα χρόνο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 09:12 Παρατάθηκε η θητεία του Νίκου Ορφανού στο ΔΗΠΕΘΕ για ένα χρόνο

Βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή και η θητεία του καλλιτεχνικού Διευθυντή, Νίκου Ορφανού, που λήγει τον Απρίλιο, ανανεώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης για διάστημα ενός έτους.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Δημοτικής Συμβούλου και μέλους του Δ. Σ. Βίβιαν Αργύρη που χαρακτήριζε ως «δείγμα αλαζονείας και αυθαίρετης συμπεριφοράς το γεγονός ότι μόλις 15 μέρες πριν την εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής... να εισηγείσαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης θέματα που θα  δεσμεύουν για τα επόμενα 3,5 χρόνια την επόμενη Δημοτική Αρχή».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του LamiaReport, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/12) η θητεία του καλλιτεχνικού Διευθυντή, Νίκου Ορφανού, που λήγει τον Απρίλιο του 2024, ανανεώθηκε τελικά για ένα χρόνο. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, με την απόφαση της ετήσιας παράτασης της θητείας του Νίκου Ορφανού συμφωνεί και ο νέος Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή έλεγε 13 Απριλίου 2024. Σύμφωνα με την απερχόμενη δημοτική αρχή με βάση τον εσωτερικό κανονισμό υπηρεσίας, έπρεπε να ξεκινήσει η διαδικασία ανανέωσης η νέα προκήρυξη  τρεις μήνες πριν τη λήξη της θητείας. Αυτό συνέπιπτε  13 Ιανουαρίου 2024 που δεν θα υπήρχε ακόμα νέα διοίκηση η οποία θα προέκυπτε τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου. Οπότε δεν επαρκούσε ο χρόνος για να ληφθούν  οι σχετικές αποφάσεις κατά τον Κανονισμό. Η θητεία έπρεπε να καλύπτει το διάστημα της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφεται με το υπουργείο για να δοθεί επιχορήγηση. Και η προγραμματική σύμβαση είναι κάθε χρόνο ετήσιας διαρκείας. Γι’ αυτό παρατάθηκε μέχρι τέλος του 2024. Αν δεν υπήρχε καλλιτεχνικός διευθυντής δεν θα μπορούσε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση