Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της καλοκαιρινής περιοδείας του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 15:44 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της καλοκαιρινής περιοδείας του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Με την παράσταση Μαλλιά Κουβάρια.

Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στη Λαμία στις 6 & 7 Ιουλίου, παρουσιάστηκε ακολούθως στις εξής πόλεις: Κηποθέατρο Παπάγου, Πέραμα, Κοζάνη, θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης, Χαλκίδα, Πόρτο Ράφτη, Λαύριο, Νέα Μάκρη, αρχαία Ήλιδα, Ηλιούπολη, Λίμνη Ευβοίας, Αταλάντη και Λάρισα σε ένα σύνολο 15 παραστάσεων.

Ολοκληρώθηκε το σύνολο σχεδόν των προγραμματισμένων παραστάσεων, πλην εκείνων στην Αίγινα (λόγω καύσωνα) και στο Βόλο (λόγω της πρόσφατης πυρκαγιάς).

Η παράσταση αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς.

Χαρακτηριστικά έγραψαν για την παράσταση:

1. "Τα 'Μαλλιά κουβάρια' ήταν η πλέον ευχάριστη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού, το οποίο αποδείχτηκε τελικώς από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής! …πέραν του γέλιου που προσφέρει απλόχερα, αφήνει και το κοινωνικό του σχόλιο για τον Έλληνα διαχρονικά, που δεν μαθαίνει και δεν αλλάζει ό,τι κι αν του συμβει..."
sinwebradio.com.

2. Τα «Μαλλιά κουβάρια», του Νικόλαου Λάσκαρη, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη, είναι μία προσεγμένη θεατρική παράσταση, με ρυθμό, ένταση, ζωντάνια και αισθητική.
enetpress.gr.

3. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Γρήγοροι διάλογοι, έξυπνοι με πολύ όμορφο χιούμορ. Ο κάθε ένας αποδίδει το ρόλο του μοναδικά με τρόπο διασκεδαστικό και δίνει στον χαρακτήρα του ποιότητα και εξαιρετική απόδοση. Χορός, μουσική και ατάκα γεμίζουν την παράσταση, αφήνοντας στο τέλος ένα όμορφο χαμόγελο.Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης περιοδεύει στην Ελλάδα με τα Μαλλιά Κουβάρια και μας χαρίζει μια ξεκαρδιστική κωμωδία με ρετρό στοιχεία, που θα δροσίσουν το βράδυ σας.
keysmash.gr"

4. ...όταν το γέλιο συνοδεύεται από την αισθητική, οι καλές ερμηνείες από μια προσεγμένη σκηνοθεσία και το καλό γούστο συμβαδίζει με το μεράκι, γενικά όταν όλοι οι συντελεστές μιας παράστασης είναι σε δημιουργικά κέφια, τότε έχουμε να κάνουμε μ' ένα έργο απολαυστικό, καλοκαιρινό, δροσερό, που αξίζει να το δεις..."
θέατρο.gr

5. "Μία παραγωγή τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ που αξίζει να εκτιμηθεί και να καταναλωθεί ως αναψυκτικό, ως κρύα μπύρα χωρίς αλκοόλ, αφού είναι κατάλληλη για ολάκερη την οικογένεια. Εδώ τουλάχιστον περισσεύει η χαρά τής ζωής..."
fractalart.gr

6. Ο σκηνοθέτης πέτυχε να παραδώσει στο κοινό ένα αληθινά απολαυστικό θέαμα.Στα πολύ θετικά της παράστασης είναι οι ηθοποιοί της, εξαιρετικοί ως μονάδες και αληθινά υπέροχοι στο σύνολό τους. Συνολικά, πρόκειται για μια ευχάριστη, καλοκουρδισμένη, νοσταλγική και ευφυή παράσταση, η οποία βρίσκεται στις θεατρικές επιτυχίες της καλοκαιρινής περιόδου.
culturenow.gr

7. Πρέπει να απολαύσετε την υπέροχη κωμωδία "ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ"!!! Είναι μοναδική παράσταση για μια δροσερή καλοκαιρινή βραδιά, ερμηνευμένη από άριστους μαστόρους ηθοποιούς!!! Εγγύηση το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρούμελης!!!
Κώστας Τσιάνος, σκηνοθέτης/ιδρυτής Θεσσαλικού Θεάτρου.

8. Χτες  στην Ήλιδα είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια από τις καλύτερες παραστάσεις που προσωπικά έχω δει τα τελευταία 10 χρόνια από το ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ. Η δραματουργική παρέμβαση του Νίκου Ορφανού, η καταπληκτική σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη , οι υπέροχες ερμηνείες όλων ανεξαιρέτως των ηθοποιών, η κινησιολογία, ο ρυθμός στο κλασικό μπουλβάρ ειλικρινά εντυπωσίασαν το κοινό που έφευγε ενθουσιασμένο.
Χάρης Κότσιφας , ερασιτέχνης σκηνοθέτης, θεατρικό εργαστήρι Ήλιδας.

9. Υπέροχη παράσταση, εξαιρετικές ερμηνείες, ευρηματική σκηνοθεσία, μην τη χάσετε, υποδειγματική πρόταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης για το φετινό καλοκαίρι...
Παύλος Βησσαρίου, σκηνοθέτης, διευθυντής θεάτρου Όψεις Καρδίτσας.

Η περιοδεία κάνει μια μικρή ανάπαυλα και συνεχίζει από 19 Αυγούστου στις εξής πόλεις:

  • 19/8: Καρπενήσι
  • 20/8: Χαλκούτσι
  • 21/8: Χαλάνδρι, θέατρο Ρεματιάς
  • 23/8: Ξυλόκαστρο
  • 25/8: Αιγάλεω
  • 28/8: Λιβαδειά
  • 30/8: Νεάπολη/Συκεές Θεσσαλονίκης
  • 31/8: Τρίκαλα
  • 3/9: Κορυδαλλός Αττικής
  • 10/9: Κολωνός Αθήνα
  • 11 & 12 Σεπτεμβρίου θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Νικόλαος Λάσκαρης

Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Ορφανός

Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης

Σκηνικά: Ελίνα Δράκου

Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Καστρησίου

Βοηθός σκηνογράφου: Στέφανος Σιμιτσής

Make-up: Σοφία Καραθανάση

Περούκες: Ξένια Μουτέν

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | ArtEnsemble

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Κώστας Κουντουπής: Νίκος Ορφανός

Γιακουμής, υπηρέτης του: Χρήστος Σταθούσης

Αγησίλαος Τρακαράς, συνεργάτης του Κουντουπή: Φοίβος Μαρκιανός

Ευφροσύνη Κουντουπή, σύζυγός του: Σοφία Μανωλάκου

Ευγενία Χαρλούπη, πενθερά του: Τζίνη Παπαδοπούλου

Κώστας Φουρούσης, φίλος του: Γιάννης Δενδρινός

Μενέλαος Λουλάς, φίλος του: Δημήτρης Καλαντζής

Μάσιγκα Λουλά, σύζυγος Μενελάου: Λήδα Καπνά

Info:
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (άνεργοι, πολύτεκνοι. ΑΜΕΑ, άνω των 65), Προπώληση: 12 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17, τηλ.22310 33325 ώρες γραφείου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση