Αυλαία για τα «Θερμοπύλεια 2023» με την εικαστική έκθεση «Κάθαρσις» του Κωνσταντίνου Μπουραζάνη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 13:02 Αυλαία για τα «Θερμοπύλεια 2023» με την εικαστική έκθεση «Κάθαρσις» του Κωνσταντίνου Μπουραζάνη

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Κωνσταντίνου Μπουραζάνη με τίτλο «Κάθαρσις» το βράδυ της Πέμπτης στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών και η φωτιστική ανάδειξη του μνημείου του Λεωνίδα και του περιβάλλοντος αρχαιολογικού χώρου, «άνοιξαν» την αυλαία για τα φετινά «Θερμοπύλεια 2023» που θα πραγματοποιηθούν με παράλληλες εκδηλώσεις τις επόμενες ημέρες στον ιστορικό χώρο, τρία χρόνια μετά τη συμπλήρωση 2.500 ετών από την ιστορική μάχη το 480 π.Χ.

Η ιστορική, δυναμική και εικαστική προσέγγιση της έκθεσης του Κωνσταντίνου Μπουραζάνη επιχειρεί μια εννοιολογική ανάγνωση της ιστορικής μάχης των Θερμοπυλών, σε σχέση με τη σύγκρουση των δύο κόσμων και την ανάδειξη της διαλεκτικής σχέσης που αποκαλύφθηκε ως η συνθήκη, η οποία επιφέρει την αναγκαία ισορροπία μεταξύ των αντιθέτων και οριοθετεί το πεδίο στο οποίο θα αναπτυχθούν τα ιδανικά που θα οδηγήσουν τον πολιτισμό στο απόγειο του.

Το παρών στα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης έδωσαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για τον Πολιτισμό Ευμορφία Ρουποτιά-Σκαμαγκούλη, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού και δεκάδες πολίτες.

Στην έκθεση συμμετέχουν έργα ζωγραφικής, γλυπτά, installation και video art.

Δείτε φωτογραφίες:

2

3

5

6

8

10

11

13

14

15

17

19

22

23

24

25

26

27

28

29

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση