Λαμία: Πλήθος κόσμου στη συναυλία - αφιέρωμα στο Αντιδικτατορικό τραγούδι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 13:27 Λαμία: Πλήθος κόσμου στη συναυλία - αφιέρωμα στο Αντιδικτατορικό τραγούδι

Η μεγάλη Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Διονύσης Τσακνής και οι άλλοι καλλιτέχνες ερμηνεύοντας μοναδικά τα εμβληματικά τραγούδια που κράτησαν ψηλά το φρόνιμα στην επταετία, πρόσφεραν μια καταπληκτική βραδιά στο κοινό που ανταπέδωσε με το θερμό του χειροκρότημα…

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, μια ξεχωριστή συναυλία - αφιέρωμα στη ζωντανή νεότερη ιστορία της δημοκρατικής Ελλάδας, αυτή που διοργάνωσε η ΤΕ του ΚΚΕ στο Β’ Κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, τιμώντας τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Όπως τόνισε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην πόλη καταγωγής του, «τιμούμε όλους εκείνους, που έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, πάλεψαν ενάντια στο τυρρανικό καθεστώς…», δηλώνοντας περήφανος για το ΚΚΕ που ζητούσε από την πρώτη στιγμή την ανατροπή του καθεστώτος της Χούντας και επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας «πως μόνο ο λαός σώζει το λαό»!

Την εκδήλωση άνοιξε Ανδριάνα Μπαφούτσου, γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, ενώ τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους και τα στελέχη του ΚΚΕ, Κώστας Παρασκευάς, Κώστας Μπάτσικας, Κώστας Μπασδέκης και Παναγιώτης Πολίτης. Παρών επίσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου με τη σύζυγό του και ο Πρόεδρος της ΠΕΛ Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Η μεγάλη Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Διονύσης Τσακνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, η Ελένη Καρτελιά συνοδευόμενοι από την ξεχωριστή ορχήστρα, σε ενορχήστρωση Γιάννη Παπαζαχαριάκη, ερμήνευσαν μοναδικά τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Λεοντή, Μαρκόπουλου, από τα «Λιανοτράγουδα» του Ρίτσου, μέχρι τα «Ριζίτικα».

Ξεχωριστή στιγμή η ερμηνεία του Κρητικού με την ιδιαίτερη φωνή Βασίλη Σκουλά στο «Πότε θα κάνει ξαστεριά», τραγούδι - σύμβολο στο Πολυτεχνείο το 1973 με τον αξεπέραστο Νίκο Ξυλούρη τότε να τραγουδά μαζί με την ξεσηκωμένη Ελλάδα, αλλά και η εν γένει παρουσία της αειθαλούς τραγουδίστριας Μαρίας Φαραντούρη που ερμήνευσε το ίδιο συγκλονιστικά, όπως και τότε, το «γελαστό παιδί» και το «ήτανε 18 Νοέμβρη». Εξαιρετικοί όλοι οι καλλιτέχνες που ερμήνευσαν μοναδικά τα εμβληματικά τραγούδια κερδίζοντας δίκαια το θερμό χειροκρότημα του κοινού που τραγούδησε μαζί τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

59

61

62

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση