EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Αλλάζει ώρα η ειδική στους «Βωξίτες»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 15:11 EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Αλλάζει ώρα η ειδική στους «Βωξίτες»

Φόβοι της FIA για τη νυχτερινή ειδική…

Μία από τις πιο διάσημες και ιστορικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις, η ειδική «Βωξίτες» που διαδραματίζεται γύρω από την Άμφισσα στα βουνά που δίνουν το πολύτιμο μετάλλευμα, δε θα γίνει τελικά νυχτερινή όπως περιλάμβανε ο αρχικός σχεδιασμός.

Η FIA ζήτησε να μην ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου αλλά να γίνει μέρα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, συμμεριζόμενη την ανησυχία που εξέφρασε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) για τη διεξαγωγή νυχτερινής ειδικής διαδρομής, προχώρησε σε αλλαγή του ωραρίου - από την οποία δεν επηρεάζεται σε άλλο σημείο ο αγώνας.

Σημειώνεται ότι η σχεδίαση του αγώνα είναι γνωστή στη FIA ήδη από τον Μάρτιο. Ωστόσο, η διεξαγωγή του Ράλλυ Κένυας μόλις πρόσφατα, ανέδειξε ορισμένα ζητήματα από το συνδυασμό χωμάτινου οδοστρώματος-αυξημένης σκόνης, εγείροντας ανησυχία στα μέλη της Επιτροπής WRC της FIA, καθώς σε νυχτερινές συνθήκες τέτοια θέματα εντείνονται.

Η αλλαγή αποφασίστηκε στο πλαίσιο της αποτελεσματικής συνεργασίας καθώς και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και της FIA.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα διεξαχθεί 8 με 11 Σεπτεμβρίου, με το μεγαλύτερο μέρος του στη Στερεά Ελλάδα και με το Service Park στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση