ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Λαμία 1-1: Πρώτο γκολ και πρώτος βαθμός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 07:10 ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΣ Λαμία 1-1: Πρώτο γκολ και πρώτος βαθμός

Η Φθιωτική ομάδα είχε κλασικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και ένα ακόμη που δεν μέτρησε, ενώ δικαίως φωνάζει και για ένα πέναλτυ που δεν της δόθηκε από το «τυφλό» VAR!

Ένα πολύ δυνατό και μοιρασμένο παιχνίδι έγινε στους Ζωσιμάδες ανάμεσα στους δύο ΠΑΣ, Γιάννινα και Λαμία, με το τελικό 1-1 να μοιάζει δίκαιο, ωστόσο η φιλοξενούμενη ομάδα να δικαιούται να τα βάζει με την τύχη της και τη διαιτησία.

Η ομάδα του Φέστα έχασε τις περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες, ενώ σημείωσε και ένα γκολ που δεν καταλάβαμε γιατί ακυρώθηκε στο 49’! Επιπλέον στο 42’ δε δόθηκε πέναλτυ σε ανατροπή του Τσιλούλη από τον Πριόρ σε μια φάση που δεν μπήκε στον κόπο ο διαιτητής να ελέγξει στο VAR, ούτε όμως ειδοποιήθηκε σχετικά όπως θα έπρεπε.

Ακόμη κι έτσι όμως και με δεδομένο ότι η ομάδα προερχόταν από μια βαριά ήττα στην πρεμιέρα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της απέναντι σε έναν πολύ καλό και ποιοτικό αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Αλλαγή συστήματος

Με τερματοφύλακα τον Σαράνοφ και τέσσερις αμυντικούς, δίδυμο στο κέντρο τους Αντέντζο και Κορνέζο, δεξιά το Σιμόν και αριστερά τον Γκοράνοφ, ξεκίνησε ο Φέστα. Οι δύο ακραίοι μπακ όμως ήταν επιφορτισμένοι με προωθήσεις συνεπικουρούμενοι αντίστοιχα από τους Τσιλούλη και Νούνιες.

Στο κέντρο 6αρια οι Μπεχαράνο και Σλίβκα, μπροστά τους ο Ντε Βινσέντι και μόνος μπροστά ο Μανούσος.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που είχαν γεμίσει το κέντρο και πιέζοντας ψηλά τις αντίπαλες άμυνες.

Αν και η Λαμία έδειξε να επικρατεί στο κέντρο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν να ανοίξουν το σκορ.

Ήταν στο 13’ με το Σορία να εκτελεί από δεξιά και ο Εραμούσπε να πιάνει την πολύ δύσκολη κεφαλιά ψαράκι προλαβαίνοντας την προβολή του Κορνέζου για να γράψει το 1-0.

Ίσως ήταν το γκολ, αλλά η Λαμία, βελτίωσε σημαντικά τις γραμμές της και επικράτησε στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας για την ισοφάριση.

Στο 19’ ένα βολέ του Μπεχαράνο μετά από απόκρουση της άμυνας σε σέντρα του Σιμόν έφυγε λίγο άουτ και στο 30’ ένα σουτ του Ντε Βινσέντι αιφνιδίασε τον Πριόρ που δεν μπλόκαρε με την πρώτη, Στη φάση μάλιστα μπήκε ο Μανούσος ο οποίςο ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα, αλλά ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ίσχυε για τη φάση του 42’. Σε μια χαμένη μπαλιά, ο Τσιλούλης την κυνήγησε φτάνοντας πρώτος την μπάλα την οποία «τσίμπησε» από τον Πριόρ που έπεσε πάνω του. Αντί για πέναλτυ όμως ο Τσακαλίδης έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Λαμίας! Αν ο διαιτητής έκανε μια φορά λάθος καθώς ήταν μια φάση χαμένη για τη Λαμία που θα μπορούσε να είχε παίξει θέατρο ο επιθετικός της, οι άνθρωποι στο VAR δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην το είδαν…

Ο επίλογος γράφτηκε με μια μεγάλη ευκαιρία της Λαμίας στις καθυστερήσεις όταν σε κόρνερ του Ντε Βινσέντι ο Κορνέζος έπιασε δυνατή κεφαλιά που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Κιάκος με εξουδετερωμένο τον Πριόρ.

Γενικά μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να είχε το προβάδισμα στο σκορ, η Λαμία ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις, με εξαίρεση το τρίλεπτο 35’-37’, όταν οι γηπεδούχοι πίεσαν κι αναπτύχθηκαν σωστά και έκαναν τρεις τελικές με τις δύο εντός εστίας.

Ακυρώθηκε γκολ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στην επανάληψη με τη Λαμία να σκοράρει από κόρνερ στο 49’. Ο διαιτητής όμως είδε φάουλ στον Πριόρ τον οποίο δεν ακούμπησε ο Σλίβκα. Η μπάλα στρώθηκε στον Μανούσο που σκόραρε. Στην εξέλιξη της φάσης βέβαια ο Γάλλος πορτιέρο του ΠΑΣ χτύπησε στο κεφάλι από το γόνατο του Σλίβκα (;) που άθελα του τον βρήκε, αλλά ενώ η μπάλα είχε αναπαυθεί από ώρα στα δίχτυα του.

Σε αυτή τη φάση ο Πριορ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο νεαρός Σούλης.

Μια, δυο, όμως την τρίτη ήταν και η φαρμακερή με τη Λαμία να ισοφαρίζει. Το 1-1 έγινε στο 58’ με τον Σιμόν να σεντράρει και τον Νούνιες ανάμεσα σε δύο αμυντικούς να πιάνει φανταστική κεφαλιά μην αφήνοντας κανέναν περιθώριο αντίδρασης στον Σούλη.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 64’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κιάκο που βγήκε σαν σέντερ φορ μετά από κάθετη πάσα του Παμλίδη. Ο Σαράνοφ όμως απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ακολούθησαν οι αλλαγές από τον Φέστα, αλλάζοντας επιθετικό με Γιακουμάκη αντί Μανούσο και τον Τζανδάρη στη θέση του Ντε Βινσέντι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μία ακόμη αναγκαστική αλλαγή αφού χτύπησε ο Κόντε και μπήκε στο γήπεδο ο Λιάσος.

Η Λαμία ανταπέδωσε τη μεγάλη φάση στο 72’ με τον Τζανδάρη «να καταφέρνει» να χάσει το γκολ ύστερα από σέντρα του Σλίβκα. Ο Σούλης έχασε την μπάλα πέφτοντας στα πόδια του Γιακουμάκη που ήταν η αιτία που έφτασε αρχικά η μπάλα στον Λιθουανό που σέντραρε.

Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και στο τετ-α-τετ στο 77’ με τον Σλίβκα να πασάρει στον Τσιλούλη, το πλασέ του οποίου έβγαλε με το πόδι σε κόρνερ ο Σούλης.

Ο προπονητής της Λαμίας αποφάσισε να παίξει με καθαρό δεύτερο επιθετικό βγάζοντας τον σκόρερ Νούνιες βάζοντας στη θέση του τον Τσούκαλο και φέρνοντας στα χαφ τον Τζανδάρη.  Ο Τζανδάρης που είχε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία στο 87’ με τον Σούλη να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ένα ανάποδο σουτ του Λώλη στο 89’ ήταν ότι καλύτερο έχουν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά.

Στο 102(!) η Λαμία είχε μία ακόμη μεγάλη στιγμή με τον Γιακουμάκη το πλασέ του οποίου έβγλαε σε τετ α τετ ο Σούλης.

Με βάση την κατοχή και τον αριθμό των φάσεων, η ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα, ωστόσο η Λαμία δικαιούται να φωνάζει για τις δύο φάσεις που διαιτητής και VAR έκλεισαν τα μάτια. Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Φέστα δείχνει ότι μπορεί περισσότερα και είναι θέμα χρόνου να σπάσει το ρόδι και να κατακτήσει την 1η της νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (λ.τρ. 52’ Σούλης) , Σορία, Εράμουσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο (79’ Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα (69’ Λώλης), Κόντε (λ.τρ. 69’ Λιάσος), Ροσέρο, Παμλίδης (79’ Μέντες)

Στον πάγκο έμειναν οι, Πήλιος, Ποζνάνσκι, Μπαγκαλιάνης, Σταματελόπουλος

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Νούνιες (79’ Τσούκαλος), Μανούσος (68’ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (68’ Τζανδάρης), Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο (λ.τρ. 87’ Μπάμπης), Γκοράνοβ, Τσιλούλης, Κορνέζος

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Βασιλακάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση