Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Επικράτησε το φαβορί

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 17:53 Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Επικράτησε το φαβορί

Καλή η προσπάθεια των φιλοξενούμενων από το κέντρο και πίσω, αλλά με πολλά προβλήματα στην τελική προσπάθεια….

Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε στο «Καραϊσκάκης» ο ΠΑΣ Λαμία γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί και σαφώς πιο επικίνδυνοι στο δημιουργικό κομμάτι σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που διακρίθηκαν σε κέντρο και άμυνα ειδικά στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων, όταν μάλιστα επέβαλλαν και το ρυθμό τους.

Οι Λαμιώτες που βρέθηκαν σε ανύποπτο χρόνο πίσω στο σκορ και μετά ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουν. Προσπάθησαν όμως έβγαλαν εγωισμό, αλλά το πρόβλημα στον επιθετικό τομέα ήταν και πάλι ορατό.

Αλλαγές στην αρχική 11αδα

Με πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα παρατάχθηκε η Λαμία, καθώς Τσιλούλης και Μπεχαράνο επέλεξαν το συγκεκριμένο ματς για την έκτιση της ποινής των καρτών, ενώ ο Μποάκι παρέμεινε εκτός μάχης.

Τερματοφύλακας πάντως παρέμεινε ο Σαράνοφ, στην 4αδα της άμυνας Αντέτζο, Κορνέζος, με Σιμόν και Γκοράνοφ στα άκρα. Τζανδάρης και Σλίβκα μπροστά τους, στα χαφ Νούνιες, Ασκόφσκι και Ντε Βινσέντι και καθαρός επιθετικός ο Γιακουμάκης.

Με πίεση ψηλά, η Λαμία ξεκίνησε πολύ δυνατά και για τα πρώτα 20 λεπτά προβλημάτισε τον Ολυμπιακό.

Στο 22’ όμως ένα ωραίο, όσο και απρόσμενο γκολ από τον Χάμες Ροντρίγκεζ απλοποίησε τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους». Ήταν το γέμισμα στον κενό χώρο από τον Χουάνγκ και ο Κολομβιανός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, άφησε άγαλμα τον Σαράνοφ που ήλπιζε η μπάλα να καταλήξει άουτ (1-0).

Όλα έγιναν πολύ εύκολα για τους γηπεδούχους που με άλλη ψυχολογία, πέτυχαν ένα ακόμη γκολ που βγήκε χάρη στην ταχύτητα του Μπακαμπού ο οποίος άφησε μέτρα πίσω του τον Αντέτζο και πλάσαρε εύκολα τον Σαράνοφ (2-0).

Η σέντρα μάλιστα του Ντόη ήταν από τα 64 μέτρα!

Αυτό το 2-0 «επέτρεψε» και στο Μανούχο να παίξει 50-50 και έτσι στο 31' είχε την πρώτη της τελική και η Λαμία με τον Τζανδάρη!

Έπειτα από φάουλ, οι κόντρες έφεραν την μπάλα στα πόδια του Έλληνα χαφ αλλά το σουτ πήγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα κέρδισε και το πρώτο της φάουλ σε καλή θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η εκτέλεση από τον Γκοράνοφ πήγε στο τείχος.

Στο 38’ ο Γιακουμάκης βρέθηκε στο έδαφος από επαφή του Παπασταθόπουλου και το πλασέ που επιχείρησε πεσμένος, δεν είχε κάποια τύχη.

Στο 42’ μία ακόμη περίτεχνη ενέργεια από τον Χάμες δεν έφερε αποτέλεσμα, αφού δεν έφτασε στην μπάλα ο Μπακαμπού.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπίελ έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Σαράνοφ σε δύσκολη απόκρουση κόρνερ, μένοντας το 2-0 ως σκορ ημιχρόνου.

Το πρόβλημα στη Λαμία δεν ήταν η άμυνά της, παρά τα δύο σημαντικά λάθη που κατεγράφησαν στο πρώτο μέρος, αλλά η δημιουργία. Έτσι από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν το σκορ με το μέρος τους, η ευθύνη για παιχνίδι μοιραία μεταφέρθηκε στην ομάδα του Φέστα.

Η επανάληψη

Πράγματι οι «κυανόλευκοι» μπήκαν και πάλι δυνατά στην επανάληψη και με το Νούνιες κέρδισαν το πρώτο κόρνερ από δεξιά στο 46’ που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Τρία λεπτά αργότερα ένα φάουλ, σαν κοντινό κόρνερ και πάλι από δεξιά, έφερε την κεφαλιά του Ασκόφκσι που πέρασε άουτ.

Στο 52’ η μεγαλύτερη φάση για τη Λαμία, με τον Νούνιες να σεντράρει από δεξιά και ο Ασκόφσκι να μη βρίσκει την μπάλα εξ επαφής για να την σπρώξει προς την εστία!

Η πίεση συνεχίστηκε από τη Λαμία και ο Γκοράνοφ λίγο πριν μπει στην περιοχή του έγινε φάουλ. Το εκτέλεσε απευθείας ο Ντε Βινσέντι στην αγκαλιά του Πασχαλάκη.

Μέχρι το 55’ πάντως ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να βγει από την περιοχή του. Κάπου εκεί είχαμε ένα δυνατό σουτ του Χουάνγκ που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σαράνοφ.

Ο Φέστα αποφάσισε να βάλει δεύτερο καθαρό επιθετικό στο παιχνίδι, βγάζοντας τον Ασκόφσκι που είχε καλές τοποθετήσεις αλλά χωρίς ολοκληρωμένες ενέργειες, για να βάλει τον Μαρμεντίνι.

Να δώσει επιθετικότητα στο σχήμα του επιχείρησε και ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό, βάζοντας στο 60’ τους Μαρσέλο και Βαλμπουενά.

Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο δεν άλλαξε με τη Λαμία να πιέζει με στημένες φάσεις αλλά και στην κόντρα. Στο 69’ ο Ιταλός έβαλε έναν πιο γρήγορο χαφ στη θέση του Ντε Βινσέντι περνώντας στο ματς τον Ρόμανιτς.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73’ για να πατήσει περιοχή ο Ολυμπιακός, χάρη στην έμπνευση των Χάμες και Μπιέλ, ο Κολομβιανός βρέθηκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ από πλάγια θέση χωρίς να μπορέσει να τον νικήσει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μαρσέλο σούταρε άουτ.

Στο 82’ και στο 83’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη δύο τελικές με Μπιέλ και Ελ Αραμπί χωρίς να σκοράρουν, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιακουμάκης μόλις δεν πρόλαβε να βγει τετ α τετ με τον Πασχαλάκη ύστερα από σέντρα του Γκοράνοφ.

Κάπου εκεί ο Φέστα πέρασε στο παιχνίδι και τους Καραμάνο, Σαραμαντά στις θέσεις των Γιακουμάκη και Γκοράνοφ, περισσότερο για να φρεσκάρει σε ενέργεια την ομάδα του, καθώς και οι δύο είχαν τρέξει αρκετά.

Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι για τη Λαμία στο 92’ σε κόντρα του Ρόμανιτς και πάσα στον Καραμάνο που πρόλαβε ο Παπασταθόπουλος και παραχώρησε κόρνερ.

Από το συγκεκριμένο παιχνίδι η Λαμία μπορεί να κρατήσει τα 20 πρώτα λεπτά και από τα δύο ημίχρονα. Με εξαιρετική πίεση, δύναμη και φυσική κατάσταση δεν κινδύνευσε ουσιαστικά από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς δεν έλειψαν τα εύκολα λάθη στο υπόλοιπο διάστημα, ενώ στο δημιουργικό κομμάτι, πάλι έλειψε αυτό το «κάτι» που θα της φέρει και τα γκολ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντρίγκες (75’ Βρουσάι), Μασούρας (60’ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Μπα (λ.τρ. 11’ Παπασταθόπουλος), Άβιλα, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Ρέαμπτσιουκ (60’ Μαρσέλο), Ντόη, Μπακαμπού (74’ Ελ Αραμπί)

Στον πάγκο ήταν και οι Κρίστινσον, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Καμαρά

ΠΑΣ Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Νούνιες, Γιακουμάκης (86’ Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69’ Ρόμανιτς), Σλίβκα, Σιμόν, Γκοράνοβ (86’ Σαραμαντάς), Ασκόφσκι (58’ Μαρμεντίνι), Κορνέζος

Στον πάγκο ήταν και οι, Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Μπενίτεζ, Τσούκαλος

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Βασίλειος Νικολακάκης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης

4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση