Λαμία - Άρης 2-1: Το έκανε όπως στο Κύπελλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Μαρτίου 2023 19:30 Λαμία - Άρης 2-1: Το έκανε όπως στο Κύπελλο

Παληκαρίσια νίκη - μόλις η 2η στο πρωτάθλημα - απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που κυνήγησε κι εκείνη το τρίποντο για την «εξάδα»…

Γέλασαν και πάλι τα χείλη των Φθιωτών φιλάθλων μετά τη μεγάλη νίκη - μόλις η 2η στη σεζόν - του ΠΑΣ Λαμία στο πρωτάθλημα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Η Λαμία εκτός από την επιθετική διάθεση αυτή τη φορά είχε και τύχη και πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που αλλάζει τις ισορροπίες στην ουρά λίγο πριν την έλευση των play out. Προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 και παρά το γεγονός ότι ο Άρης μείωσε και πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση, πήρε δίκαια τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Οι Θεσσαλονικείς που όπως και στο Κύπελλο γνώρισαν τι πάει να πει Λαμία γνωρίζοντας την ήττα μετά από δύο σερί νίκες.

Πολλλά παράπονα για το διαιτητή Μανούχο που σφύριξε πολύ για τον Άρη ειδικά μετά το 2-0.

Το σύστημα

Με το δοκιμασμένο 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι η Λαμία. Για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας ήταν μαζί Τζανετόπουλος και Παπαδόπουλος, και στα άκρα Σιμόν, και Αμπάντα. Μπροστά τους Τζανδάρης και Σλίβκα, στα χαφ από δεξιά προς τα αριστερά, Ασκόφσκι, Μαρτίνεθ και Νούνιες και μπροστά ο Βέργος.

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια όπου η Λαμία είχε ξεκινήσει φουριόζα και καλύτερα, αυτή τη φορά η πρώτη οργανωμένη επίθεση της ολοκληρώθηκε στο 15’ και με αυτή άνοιξε το σκορ.

Ο Πάλμα έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Τζανδάρης έβγαλε αμέσως για τον Σλίβκα, αυτός έδωσε δεξιά στο Σιμόν, που αλά - Σαλάχ έβγαλε φανταστική μπαλιά - τρύπα ξανά στο Λιθουανό, που κοντρόλαρε με το δεξί και πλάσαρε εντυπωσιακά με το αριστερό για το 1-0!

Η γκολάρα του Σλίβκα:

Ο Άρης συνέχισε να είναι η ομάδα που είχε μια ανούσια υπεροχή, με τη Λαμία να τον περιορίζει κυρίως στο δικό του μισό, θέλοντας να αναγκάσει τους παίκτες του σε κάποιο λάθος.

Κι αυτό έγινε στο 26’ από τον Ενκουλού, που έχασε από το Βέργο και ο υψηλόσωμος επιθετικός σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λαμίας (2-0).

Βέργος και 2-0:

Δυστυχώς όπως στο παιχνίδι με το Βόλο, αντανακλαστικά οι παίκτες της Λαμίας οπισθοχώρησαν και σε συνδυασμό με τα σφυρίγματα του Μανούχου που έβλεπε πλέον μόνο «κίτρινες» φανέλες, δεν μπόρεσε να πάει με δύο γκολ διαφορά στα αποδυτήρια.

Στο 44’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας από τον Τζανετόπουλο πάνω στον κατά πολύ κοντύτερο του Καμαρά, ο διαιτητής από την Αργολίδα είδε φάουλ, όχι όμως και τη δολοφονική κλωτσιά που επιχείρησε ο Μαυριτανός επιθετικός του Άρη και ευτυχώς δε βρήκε τον αρχηγό της Λαμίας! Το εκτέλεσε ο Πάλμα, πήρε πρώτη κεφαλιά ο Νταριντα και ο Μπράμπετς που τρύπωσε στη Λαμιώτικη άμυνα, με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Το γκολ του Μπράμπετς:

Ευτυχώς το υπόλοιπο του πρώτου μέρους δεν έκρυβε άλλες εκπλήξεις για τους γηπεδούχους.

Η επανάληψη

Με αλλαγές ξεκίνησε την επανάληψη ο Άρης, βγάζοντας τον ασταθή Ενκουλού και βάζοντας τον Φαμπιάνο δίπλα στον Μπράμπετς. Επίσης βγήκε ο Πάλμα και μπήκε ο Γκρέι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη φάση στο 52’ με ένα ακόμη φάουλ που έδωσε με ευκολία ο Μανούχος έξω από την περιοχή της Λαμίας κι εκτέλεσε με δύναμη ο Ιτούρμπε χωρίς να αιφνιδιαστεί ο Γκαραβέλης.

Στο 55’ ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αφού πρώτα ο Μανούχος έκλεισε και πάλι τα μάτια σε μία ακόμη «αλητεία» του Καμαρά που εκτός φάσης πέταξε μακριά τον Σιμόν!

Στη φάση που εξελίχθηκε ο Πίρσμαν έβγαλε τη σέντρα και ο Γκαρσία που είχε ξεχαστεί έπιασε κεφαλιά άουτ.

Κάτω από βροχή στο 58’ ένα σουτ του Ιτούρμπε μπλόκαρε και πάλι ο Γκαραβέλης και στο επόμενο λεπτό ο Βόκολος είχε βάλει στο παιχνίδι το Στάνκο στη θέση του Ασκόφσκι προκειμένου να δέσει την πρώτη γραμμή άμυνας.

Μάλιστα στο 60’ ο Στάνκο είναι αυτός που έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έδωσε στο Σλίβκα και αυτός στο Μαρτίνεθ που ελίχθηκε από δεξιά πιάνοντας το σουτ που έβγαλε με υπερένταση ο Κουέστα κρατώντας το σκορ!

Η ευκαιρία του Μαρτίνεθ:

Απάντηση του Άρη στο 62’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και προβολή του Φαμπιάνο που αιφνιδιάστηκε από την μπάλα, άουτ.

Στο 69’ ο Απόστολος Τερζής έβαλε τον πρώτο Έλληνα παίκτη στο παιχνίδι, τον διεθνή Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, καθώς όπως και στο ματς του πρώτου γύρου η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ξεκίνησε με Έλληνα στην 11αδα της.

Στο 74’ ο Βόκολος έριξε στο παιχνίδι τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές Βασιλαντωνόπουλο, αντικαθιστώντας τον Νούνιες θέλοντας να βάλει έναν ακόμη παίκτη που μαρκάρει πολύ στη μεσαία γραμμή.

Κλασική ευκαιρία του Άρη στο 78’ με τον Γκρέι μόνος του εντελώς να σουτάρει άουτ (πάλι κάλυπτε ο ξεχασμένος Αμπάντα) από τη μικρή περιοχή!

Η τεράστια ευκαιρία του Γκρέι:

 Επειγόντως αλλαγές στο 82’ από το Βόκολο βάζοντας Σαραμαντά και Μανούσο στις θέσεις τον Σλίβκα και Μαρτίνεθ.

Ο Λιθουανός που δεν βοήθησε στα χαφ όσο όταν έπαιζε σαν εξάρι και ο Μαρτίνεθ - στο καλύτερο του ίσως παιχνίδι - προκειμένου να δώσει τη θέση του σε έναν καθαρά πλάγιο αμυντικό όπως ο Σαραμαντάς. Ο τελευταίος στο 93’ έσωσε την ομάδα του σε προσπάθεια του Λάζαρου.

"Όχι" του Σαραμαντά στον Χριστοδουλόπουλο:

Τα τελευταία λεπτά δεν ήταν για καρδιακούς καθώς οι Λαμιώτες φίλαθλοι περίμεναν από την 1η Οκτωβρίου να δουν νίκη κι αυτή ήρθε κόντρα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί όπως ο Άρης. Ο Άρης που πίσε μέχρι το 95’ που είχαμε τη λήξη του παιχνιδιού από το διαιτητή Μανούχο.

Ενός λεπτού σιγής στο ξεκίνημα του παιχνιδιού για τ αθύματα των Τεμπών και όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο.

Πανό για το τρομερό πολύνεκρο δυστύχημα ανάρτησαν και οι φίλοι της Λαμίας.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα (82’ Μανούσος), Τζανδάρης, Νούνιες (74’ Βασιλαντωνόπουλος), Ασκόφσκι (59’ Στάνκο), Μαρτίνεθ (82’ Σαραμαντάς), Βέργος

Στον πάγκο, Νικοπολίδης, Αντέτζο, Καραμάνος, Τσούκαλος, Μεντίνα,

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κούεστα, Οντουμπάτζο, Πίρσμαν (82’ Μαζικού), Ενκουλού (46’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Ετέμπο, Πάλμα (46’ Γκρέι), Γκαρσία (69’ Καμάτσο), Νταρίντα, Ιτούρμπε (69’ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά

Στον πάγκο, Σιαμπάνης, Εμπακατα, Ντάμπο, Ντουκουρέ

Το παιχνίδι:

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Αθανάσιος Κόλλιας, Θεόφιλος Μωυσιάδης

4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου

Α VAR: Δημήτριος Σαμοΐλης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση