ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Δεν το πίστεψε και γεύτηκε την ήττα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 07:20 ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Δεν το πίστεψε και γεύτηκε την ήττα

Ανώτερη η Ένωση στο πρώτο 45λετπο είδε και πάλι τους επιθετικούς της να σκοράρουν δύο φορές  και να κάνουν τα πράγματα πιο απλά. Στις καθυστερήσεις με πέναλτυ το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ ο ΠΑΣ Λαμία να πάρει κάτι εκτός έδρας στο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.

Οι «κυανόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, διάστημα που το πλήρωσαν μένοντας πίσω στο σκορ με δύο εύκολα γκολ. Ήρθαν μάλιστα, από το επιθετικό δίδυμο των κιτρινόμαυρων που σκόραρε πάλι μετά από πολλούς μήνες και απλοποίησε την αποστολή της ομάδας του Αλμέιδα.

Οι διορθωτικές κινήσεις στο ημίχρονο έδωσαν προσωπικότητα στη Λαμία (κυρόιως η είσοδος του Τόσιτς), όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ και να ξαναμπουν στο παιχνίδι αν και είχαν τις ευκαιρίες. Αντίθετα στις καθυστερήσεις σε μια κόντρα, ήρθε και ένα πέναλτυ να δώσει διαστάσεις στη δίκαιη νίκη της ΑΕΚ.

Ωστόσο για τη Λαμία δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το 3-0 (αντί ενός 2-1 που θα μπορούσε να είχε γραφτεί), καθώς παραμένει στην εξάδα και έχει μπροστά της ένα σημαντικότατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για να αυξήσει τη συγκομιδή βαθμών σε αυτόν τον πρώτο γύρο.

Αλλαγές

Με αλλαγές στην 11αδα λόγω των απουσιών παρατάχθηκε η Λαμία στην «OPAP Arena». Στην τετράδα της άμυνας, όπως και στη θέση του τερματοφύλακα δεν άλλαξε κάτι. με Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Σίντκλει. Στο κέντρο χωρίς τον τιμωρημένο Νούνιες αλλά και τον Τζανδάρη που κάθισε στον πάγκο, «χώρεσαν» Σαντάνα, Σλίβκα και Αμαράλ, αλλά και οι Μαρτίνεθ, Τσιλούλης. Μπροστά προωθημένος ο Καρλίτος.

Όπως και σε πολλά ακόμη παιχνίδια το ξεκίνημα της Λαμίας ήταν εξαιρετικά μουδιασμένο, επιτρέποντας στους αντιπάλους της να βρουν το πρώτο τους γκολ στο πρώτο 10λεπτο. Μάλιστα το πέτυχε ένας παίκτης που περιμένει τόσα πολλά η Ένωση από κείνον και έβγαλε το πρώτο του μόλις γκολ, ο Λιβάι Γκαρσία.

Ήταν ένα κόρνερ που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει η Λαμιώτικη άμυνα (σέντρα Ελίασον), ο Αραούχο προσπάθησε να κάνει ανάποδο ψαλίδι, ο Τσέτσιλας δεν έδωσε φάουλ, όπως ζήτησαν Σιντκλέι και Σιμόν, και ο Γκαρσία, που είδε την μπάλα να του στρώνετε στο πόδι, με βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κοσέλεφ, γράφοντας το 1-0.

Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ:

Μετά το γκολ ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων έπεσε κάπως και έδωσαν τη δυνατότητα και στους φιλοξενούμενους να κρατήσουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους.

Στο 29’ είχαν και την πρώτη τους τελική μετά από εξαιρετική ενέργεια του Σίντκλει από αριστερά και σέντρα στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ. Εκεί ο Παπαδόπουλος που είχε μείνει ψηλά από προηγούμενη στατική φάση, δοκίμασε να εκτελέσει σαν σέντερ φορ, αστόχησε όμως αρκετά.

Η απάντηση της ΑΕΚ άμεση στο 31’ με σέντρα του Γκατσίνοβιτς από αριστερά και πλασέ του Λιβάι Γκαρσία λίγο άουτ.

Στο 36’ η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ και πάλι από επιθετικό της, γκολ που τις είχαν λείψει μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Λαμιώτικη άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει σε προώθηση του Βίντα, η μπάλα έφτασε στον Αραούχο που καθυστέρησε με αντίπαλο τον Παπαδόπουλο, όμως σε δεύτερο χρόνο πλάσαρε σωστά αιφνιδιάζοντας και τον Κοσέλεφ που μάζεψε την μπάλα για δεύτερη φορά από τα δίχτυά του.

Το γκολ του Αραούχο:

Αν και έμοιαζε χαμένη στο επόμενο 5λεπτο η ομάδα της Φθιώτιδας, βρήκε στο 40’ την κόντρα με τον Καρλίτος να σουτάρει λίγο άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 42’ για την ΑΕΚ με τον Αραούχο αντί να εκτελεί να δίνει σέντρα στο κεφάλι του Ελίασον, όμως ο Κοσέλεφ είχε κλείσει τη γωνία του σώζοντας και την εστία του.

Παρά την ορμή που έδειξε η Ένωση μέχρι την ανάπαυλα δε βρήκε τρίτο γκολ αφήνοντας αμυδρές ελπίδες στους φιλοξενούμενους να βελτιώσουν τουλάχιστον την εικόνα τους στην επανάληψη.

Η επανάληψη

Στην επανάληψη αν και περιμέναμε να βγει ο Αμαράλ για να δώσει τη θέση του σε ένα κλασικό χαφ όπως ο Τόσιτς, εντούτοις βγήκε ο Σιντκλέι (πιθανότατα να μην μπορούσε να συνεχίσει όπως και στο ματς με τον ΠΑΟ, καθώς ήταν ο καλύτερος παίκτης στο 45λεπτο) και ο Πορτογάλος γύρισε αριστερό μπακ. Επίσης μπήκε και ο Τζανδάρης στη θέση του Τσιλούλη, παίρνοντας θέση δίπλα στον Σαντάνα, που δεν έκανε καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος και ο Μαρτίνεθ προωθήθηκε δίπλα στον Καρλίτος. Η ΑΕΚ δεν είχε κάποιο λόγο να αλλάξει κάτι στο σχήμα της.

Το «νοικοκύρεμα» στη θέση «6» από τον Τζανδάρη και η απελευθέρωση του Σλίβκα έδωσε περισσότερη δημιουργία στους φιλοξενούμενους απέναντι σε μια ΑΕΚ που προσπάθησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Έτσι είδαμε πολύ πιο γρήγορο παιχνίδι τουλάχιστον στο πρώτο 15λεπτο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει.

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη στο 58’ για τους φιλοξενούμενους με εξαιρετική μπαλιά του Καρλίτος στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ όμως ο Μαρτίνεθ με το δεξί δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ απέναντι στον Στάνκοβιτς.

Στο 62’ ο Καρλίτος πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο από λάθος του Γκατσίνοβιτς ο οποίος τον ανέκοψε με φάουλ. Το φάουλ ανέλαβε να το εκτελέσει - ποιος άλλος - ο Τόσιτς με την μπάλα στο τείχος φεύγοντας κόρνερ. Το εκτέλεσε και πάλι ο Σέρβος με τον Σαντάνα να πιέζει τον Κάλενς κι εκείνος να πιάνει την κεφαλιά που μπλόκαρε όμως σταθερά ο Στάνκοβιτς!

Η Λαμία που έμεινε ψηλά και κέρδισε κι άλλο κόρνερ στο επόμενο λεπτό, που όμως πέρασε κι αυτό ανεκμετάλλευτο.

Μετά το 69’ που ο Αλμέιδα άλλαξε τη μισή ομάδα, η ΑΕΚ ξαναβρήκε ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 71’. Ήταν μια προβολή από κοντά του Πόνσε που κόντραρε ο Τζανετόπουλος σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Ένωση.

Η απάντηση από το Βόκολο ήταν να περάσει τον Λόνγκο στη θέση του πολύ δραστήριου αλλά κουρασμένου Καρλίτος και το Μάλτσι στη θέση του Μαρτίνεθ. Ο Αλβανός παίκτης της Λαμίας είχε μέχρι τώρα μόλις 5 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» για την 3η αγωνιστική.

Στο 83’ η Λαμία έκλεισε τις αλλαγές της με την είσοδο του Κοσμά Τσιλιανίδη στη θέση του Σλίβκα σε ένα χρονικό σημείο που το παιχνίδι αν και είχε ρυθμό δεν είχε φάσεις.

Η μεγάλη φάση έγινε στο 89’ και ήταν για τη Λαμία. Ο Σιμόν σέντραρε από δεξιά και ο Τόσιτς - που συνήθως δημιουργεί - βρέθηκε μόνος του με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Στο 90’ ο Σέρβος που δέσποζε πλέον στη μεσαία γραμμή έβγαλε έξοχα στον Σαντάνα που προσπάθησε να βγάλει μόνο του τον Λόνγκο, έπεσε όμως ο Στάνκοβιτς και έσωσε!

Η μεγάλη ευκαιρία του Τόσιτς:

Στο 92’ κόντρα στη ροή του αγώνα μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση με τον Μάνταλο να σουτάρει και ο Κοσέλεφ να του λέει όχι, στην επαναφορά όμως κι ενώ ο Μάνταλος πήγε να ξαναμπεί στη φάση ο πεσμένος Παπαδόπουλος τον ανέτρεψε και ο Τσέτσιλας έδωσε το πέναλτυ. Πέναλτυ που εκτέλεσε ο Πέτρος Μάνταλος και έβαλε κι εκείνος το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (3-0).

Το πέναλτυ-γκολ της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις:

Εξέλιξη που αδικεί την προσπάθεια της Λαμίας στο δεύτερο μέρος.

Η συγκεκριμένη ήττα βέβαια δεν ήταν εκτός προγράμματος, όμως όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό, ήρθε εύκολα κυρίως γιατί δεν το πίστεψαν οι παίκτες της.

Επόμενο και σαφώς πιο κρίσιμο ματς αυτό με τον Ατρόμητο μετά από διακοπή μίας εβδομάδας λόγω Εθνικής.

Να σημειώσουμε ότι στο γήπεδο βρέθηκε και ο Λαμιώτης Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, που είναι επίσης και φίλος της ΑΕΚ, που παρακολούθησε το ματς με τους ισχυρούς άνδρες των δύο ομάδων Δημήτρη Μελισσανίδη και Πανουργιά Παπαϊωάννου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα):Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77’ Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (69’ Πισάρο), Πινέδα, Γκαρσία (69’ Πόνσε), Αραούχο (69’ Τσούμπερ), Ελίασον

Στον πάγκο, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μήτογλου, Φαν Βέερτ

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλέι (46’ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73’ Μάλτσι), Τσιλούλης (46’ Τζανδάρης), Καρλίτος (73’ Λόνγκο)

Στον πάγκο, Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Στάνκο, Παύλοβετς

Οι καλύτερες στιγμές του παιχνιδιού:

Διαιτητές: Κωνσταντίνος Τσετσίλας, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αθανάσιος Κόλλιας
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση