Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Φουλ για 6αδα με Καρλίτος και Κοσέλεφ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 07:55 Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 2-1: Φουλ για 6αδα με Καρλίτος και Κοσέλεφ

Ο ένας σκόραρε και ο άλλος έσωζε! 4η σερί νίκη και μάλιστα με ανατροπή για την ομάδα της Φθιώτιδας, απέναντι σε μια αξιόλογη ομάδα που χρειάστηκε να αγωνιστεί από το 37’ με 10 παίκτες, ενώ έχασε και πέναλτυ…

Βρέθηκε πίσω στο σκορ, είδε να μην μπορεί να αξιοποιήσει την αριθμητική της υπεροχή, είδε επίσης τους αντιπάλους της να χάνουν μεγάλη ευκαιρία και πέναλτυ, η Λαμία όμως ήταν εφτάψυχη και πήρε μια σπουδαία νίκη με απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League και «αγκάλιασε» την 6η θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον Άρη!

Η ομάδα του Βόκολου αν και είχε δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό με τον αρχισκόρερ της Καρλίτος, βρέθηκε αμέσως μετά πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι με όλους τους αντιπάλους της πίσω από την μπάλα! Και αν και ο Αστέρας ήταν που έχασε τη μοναδική ευκαιρία στο 32’, όταν έμεινε με 10 παίκτες στο 37’, «ταμπουρώθηκε» στην εστία του περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσαγκαράκη. Ο διαιτητής που λίγο έλειψε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα με το πέναλτυ που δώρισε στους φιλοξενούμενους στο 76’ και ενώ λίγο πριν η Λαμία είχε ισοφαρίσει στο σκορ με γκολ ποίημα του Καρλίτος.

Εκεί ξαναμίλησε ο Κοσέλεφ που έπιασε το πέναλτυ και θα ήταν εκείνος ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αν δεν ερχόταν ο Καρλίτος να κερδίσει εκείνος πέναλτυ και να το μετατρέψει σε γκολ, κάτι που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Λαμίας στην κατηγορία.

Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη της ομάδας της Φθιώτιδας, το μεγαλύτερο στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία.

Το σύστημα

Με μοναδική αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο πέρασμα από τα Γιάννενα, αυτή του Τζανδάρη στη θέση του Σλίβκα, ξεκίνησε το ματς η Λαμία. Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ στην άμυνα, μπροστά τους Τζανδάρης και Στάνκο, πιο μπροστά ο Νούνιες, με Μαρτίνες και Τσιλούλη στα χαφ και προωθημένο τον Καρλίτος.

Με το «καλημέρα» στο παιχνίδι στο 3’, η Λαμία είχε δοκάρι σε φάουλ του Καρλίτος. Φάουλ που κέρδισε λίγο έξω από την περιοχή ο Παπαδόπουλος.

Το δοκάρι του Καρλίτος:

Στο 10’ μετά από απόκρουση σε κόρνερ του Καρλίτος, ο Νούνιες πλάσαρε βλέποντας την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Γραμματικάκη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Αστέρας έβγαλε γκολ. Ο Μπαρτόλο ξέφυγε από αριστερά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Καλτσά, που ξέφυγε από την επιτήρηση του Αμαράλ, και έγραψε εύκολα το 0-1!

Το γκολ του Καλτσά:

Νέα αντεπίθεση του Αστέρα στο 16’ έφερε τον Αλάγκμπε να σουτάρει δυνατά από το ύψος της περιοχής λίγο άουτ.

Η απάντηση της Λαμίας ήταν να πιέσει πολύ τους αντιπάλους της και να χάνει μια καλή ευκαιρία με τον Καρλίτος στο 20’ (ξεκίνησε όμως από οφσάιντ) και στο 24’ με τον Νούνιες το πλασέ του οποίου βρήκε στον Τζουκάνοβιτς (ασίστ Καρλίτος).

Συνεχίζοντας με "συνταγή Λαμίας" ο Αστέρας στο 32’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Καλτσά και πάλι. Η κεφαλιά του επιθετικού του Αστέρα απέκρουσε δύσκολα ο Κοσέλεφ, η μπάλα και πάλι στον σκόρερ που σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ενστικτωδώς σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λαμίας.

Η απίστευτη διπλή απόκρουση του Κοσέλεφ:

Στο 36’ τώρα σε μια ωραία αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Μαρτίνες έφυγε στην κόντρα αναγκάζοντας τον Γκαρσία να τον ανατρέψει προκειμένου να μην βγουν με αριθμητικό πλεονέκτημα στην περιοχή της Τρίπολης. Μοιραία όμως είδε τη δεύτερη κίτρινη (κόκκινη, είχε δει την πρώτη στο 14’) αφήνοντας τον Αστέρα με 10 παίκτες.

Η αποβολή του Γκαρσία:

Αμέσως βγήκε ο Κρέσπι και μπήκε ένας αμυντικός ο Άλβαρες για τους φιλοξενούμενους.

Στα 5+3 λεπτά που απέμεναν για το πρώτο μέρος δεν παίχτηκε και πολύ ποδόσφαιρο, με τους φιλοξενούμενους να διώχνουν όπως - όπως ότι έμπαινε στην περιοχή τους και αντίστοιχα να κερδίζουν χρόνο κάθε φορά που κέρδιζαν φάουλ.

Αυτό που έλειπε από τη Λαμία σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν η απάντηση στη δύναμη που έδειχναν στο παιχνίδι τους οι αντίπαλοι τους.

Αλλαγές στην επανάληψη

Με δύο αλλαγές ξεκίνησαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι. Ο Αμαράλ έδωσε τη θέση του στον Σίντκλεϊ και ο Στάνκο στο Σλίβκα, ο οποίος ουσιαστικά πήρε τη θέση του Νούνιες, με τον τελευταίο να πηγαίνει να παίξει στη γνώριμη του θέση πλάι στον Τζανδάρη.

Ήταν φανερό ότι χρειαζόταν η σωστή πρώτη μπαλιά ειδικά από το χρονικό σημείο που όλος ο Αστέρας ταμπουρώθηκε - και λογικά - πίσω από την μπάλα.

Επιπλέον οι παίκτες της Τρίπολης εξακολουθούσαν να επικρατούν στη δύναμη, αφού ήταν αυτοί που βρισκόντουσαν περισσότερο σε θέση άμυνας, εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή του Τσαγκαράκη.

Η είσοδος του Τόσιτς στο 57’ έγινε για να αλλάξει η εικόνα της Λαμίας έξω από την περιοχή του Γραμματικάκη. Και αν η σέντρα του Καρλίτος στο 58’ ήταν άστοχη στο 68’ ο Ισπανός έβαλε γκολ ποίημα. Αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ελίχθηκε και έπιασε το ασύλληπτο σουτ στο δεξί παραθυράκι του Γραμματικάκη που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Το γκολ ποιήμα του Καρλίτος:

Μια ενέργεια του Ζουγλή στο 72’ που σούταρε και μπλόκαρε εύκολα ο Κοσέλεφ ήταν η πρώτη τελική του Αστέρα στην επανάληψη. Ένας Αστέρας που μοιραία προσπαθούσε να ροκανίσει σε όλο το β’ ημίχρονο το χρόνο αφού έπαιζε με 10 παίκτες από το 37’.

Στο 76’ ο Τσαγκαράκης «χτύπησε» δωρίζοντας πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Σίντκλει έξω από την περιοχή στον Καλτσά (δεν ήταν καν φάουλ) όμως ο Μιριτέλο δεν αξιοποίησε το δώρο, αφού ο Κοσέλεφ είπε «όχι» με τα πόδια. Μάλιστα ο προκλητικός ρέφερι ζήτησε εξέταση της φάσης αν ο Κοσέλεφ είχε πάρει αντικανονική θέση!

Η εντυπωσιακή απόκρουση του Κοσέλεφ στο πέναλτυ:

Στο 79’ ωστόσο σαν να εξιλεωθεί, έδωσε το πέναλτυ στην ανατροπή του Καρλίτος . Ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, παρά τα δύο χαμένα πέναλτυ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και έγραψε το 2-1, σημειώνοντας μάλιστα το 9ο γκολ με τη φανέλα της Λαμίας που τον φέρνει στην πρώτη θέση των σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Μπαράλες που είναι και ο τοπ σκόρερ της Τρίπολης.

Στο 83’ διπλή αλλαγή για τη Λαμία με Μάλτσι και Κορνέζο στις θέσεις των Καρλίτος και Τσιλούλη, σε ένα σχήμα με ενισχυμένη άμυνα.

Η Λαμία λογικό ήταν να ελέγξει απόλυτα το ματς και στο 92’ να σκοράρει με τον Τόσιτς όμως υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στο 95’ ο Μιριτέλο καρδιοχτύπησε με κεφαλιά τους γηπεδούχους, είχε χρεωθεί όμως με φάουλ πάνω στον Παπαδοόπουλο.

Δίκαιη όσο και τυχερή η νίκη της Λαμίας απέναντι σε μια ομάδα που προσπάθησε να τη χτυπήσει με τη συνταγή της (ποδόσφαιρο αναμονής στην κόντρα). Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το "Αθανάσιος Διάκος", ήταν όμως η πιο ομάδα και αυτό είναι έργο του Ράσταβατς. Από την άλλη πολλά συγχαρητήρια στο Βόκολο που έχει φτιάξει ένα σύνολο που μπορεί να κοντράρει οποιοδήποτε αντίπαλο και υπό οποιαδήποτε συνθήκες.

Αρκετοί φίλοι της Λαμίας στις γύρω πολυκατοικίες.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Τζανδάρης, Τσιλούλης (83’ Κορνέζος), Μαρτίνες (57’ Τόσιτς), Καρλίτος (83’ Μάλτσι), Στάνκο (46’ Σλίβκα)

Στον πάγκο ήταν και οι, Χατζηεμμανουηλ, Τσούκαλος, Λέικ, Βασιλαντωνόπουλος

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Γκαρσία, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι (67’ Βαλιέντε), Μπαρτόλο (67’ Σουρλής), Κρέσπι (40’ Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο

Στον πάγκο, Τσιφτσής, Χριστόπουλος, , Γκος, Ζούγλης, Σίτο, Μάντζης

Διαιτητές: Πέτρος Τσαγκαράκης, Βασίλειος Νικολακάκης, Γεωργία Κομισοπούλου

4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας

Το παιχνίδι:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση