Λαμία - Παναθηναϊκός: Πράξη δεύτερη!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 11:34 Λαμία - Παναθηναϊκός: Πράξη δεύτερη!

Στο γεμάτο «Αθανάσιος Διάκος» οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν για τη 2η νίκη στην ιστορία τους στο πρωτάθλημα, απέναντι στους «πράσινους»…

Λαμία - Παναθηναϊκός σήμερα 21 Απριλίου στις 17:00’ στο ΔΑΚΛ «Αθανάσιος Διάκος» για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League Playoffs.

Πράξη δεύτερη θα γράφαμε, καθώς οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν μόλις την περασμένη Κυριακή με τους «πράσινους» να καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη χάρη στην εξαιρετική απόδοση του Μπερνάρ και τα φαλτσοσφυρίγματα του «ανεκδιήγητου Παπαπέτρου».

Το σημερινό παιχνίδι όμως θα είναι διαφορετικό. Παραμένει σαφώς το απόλυτο φαβορί ο Παναθηναϊκός, καθώς εκτός από το καλό σύνολο, έχει και το κίνητρο για την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών στο κυνήγι της 1ης θέσης και του πρωταθλήματος. Όμως από την άλλη υπάρχει η έδρα, που αυτή τη φορά θα είναι γεμάτη κυρίως από φίλους της Λαμίας και το πάθημα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής.

Με οδηγό την εμφάνιση της Λεωφόρου, η Λαμία στην έδρα της θα αποτελέσει έναν ισάξιο αντίπαλο, κάτι που έχει δείξει στις τελευταίες αναμετρήσεις με τους «πράσινους» εντός και εκτός έδρας. Μην ξεχνάμε ότι στην κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός «έκλεψε» στην κυριολεξία τη νίκη από τη Λαμία και εννοούμε αγωνιστικά, καθώς εκεί που το σκορ ήταν 1-1, ακυρώθηκε - σωστά - για εκατοστά γκολ της Λαμίας και ενώ ο ΠΑΟ έμεινε με 10 παίκτες, στο 90’ έβαλε γκολ με τον Σπόραρ και «δραπέτευσε» με το τρίποντο.

Η φετινή ιστορία στη συνέχεια είναι γνωστή, 2-2 και 3-1 στη Λεωφόρο, για την κανονική διάρκεια και τα playoff αντίστοιχα.

Στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα στο «Αθανάσιος Διάκος» υπάρχουν δύο ακόμη ισοπαλίες των Λαμιωτών (1-1 και στις δύο) και μία νίκη τον Ιανουάριο του 2019 με 1-0.

Αυτό που έχει γράψει ιστορία όμως είναι το εμφατικό 4-1 στη χιονισμένη Λαμία λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017. Τότε, η πρωτάρα Λαμία υποχρέωσε σε ντροπιαστική ήττα τους «πράσινους» του Ουζουνίδη σε ένα γήπεδο που θύμιζε… Μπουντεσλίγκα! Με τον αστείρευτο Μπλάζιτς να γράφει το 4-1 στο 90’ και ενώ οι «κυανόλευκοι» είχαν προηγηθεί με 3-0 στο ημίχρονο με φοβερά γκολ των Πίτι (5’ και 45’+) και Παντελιάδη (42’).

Η Λαμία που άφησε και την επόμενη χρονιά 2018-19 εκτός Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό κατακτώντας τη νίκη - πρόκριση στη Λεωφόρο στη διαδικασία των πέναλτυ (2-4 και 1-0 κ.α. και παράταση).

Η συνέχεια σήμερα στο «Αθανάσιος Διάκος»…

Διαβάστε επίσης: 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση