Αίσιο τέλος για την τραυματισμένη Ισπανίδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 16:02 Αίσιο τέλος για την τραυματισμένη Ισπανίδα

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η γνώση των περιοχών επικράτησε του προβλήματος συνεννόησης…

Τέλος καλό όλα καλά για το ηλικιωμένο ζευγάρι Ισπανών που «χάθηκε» μέσα στην καρδιά της Εύβοιας και ενώ η γυναίκα είχε τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο!

Η κλήση στο «112» από το σύζυγο της μπέρδεψε παρά βοήθησε τους διασώστες καθώς αρχικά δεν υπήρχε κανείς για να συνεννοηθεί μαζί του, ενώ και ο ίδιος δε γνώριζε τίποτα από το μέρος που είχαν επισκεφτεί!

Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει από ξενοδοχείο στην Ερέτρια και με νοικιασμένο αυτοκίνητο πέρασαν τις Πετριές φθάνοντας στην άλλη πλευρά του νησιού που βλέπει Αιγαίο πέλαγος.

Εκεί σε ένα από τα πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε παραλία, θέλησαν να περπατήσουν πλην όμως συνέβη το ατύχημα και η γυναίκα δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Ο σύζυγος της μη θέλοντας να την εγκαταλείψει για να ψάξει για βοήθεια επιστρέφοντας και στο αμάξι τους, πήρε στο «112» θέτοντας σε συναγερμό τις υπηρεσίες.

Για τη συνεννόηση με τους ανθρώπους, επιστρατεύτηκε καθηγήτρια Ισπανικών από τη Χαλκίδα, ενώ συγχρόνως δύο οχήματα της Πυροσβεστικής από το Αλιβέρι με το στίγμα του τηλεφώνου, είχε ήδη ξεκινήσει για την εύρεση του ζευγαριού. Από τη στιγμή που λύθηκε και το πρόβλημα συνεννόησης ήταν θέμα λεπτών για να βρεθεί η τραυματισμένη γυναίκα η οποία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Κύμη μεταφέρθηκε στο οικείο Νοσοκομείο όπου παραμένει για νοσηλεία.

Να σημειωθεί ότι η 10μελης ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που είχε ξεκινήσει από τη Λαμία, αφού το περιστατικό δινόταν ως αγνοούμενη σε ορεινό μονοπάτι, ειδοποιήθηκε να επιστρέψει στη βάση της.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση