Κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες σε Λαμία και Στυλίδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 11:33 Κορωνοϊός: Τι έδειξαν οι δειγματοληψίες σε Λαμία και Στυλίδα

Υπάρχει δρόμος μέχρι την κορύφωση…

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των δειγματοληψιών που πραγματοποιούν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στη Λαμία αλλά και σε όλη τη χώρα γενικότερα.

Την Τρίτη (12/7) στη Λαμία πραγματοποιήθηκαν συνολικά 447 τεστ αποκαλύπτοντας 43 καινούρια κρούσματα. Επιπλέον βρέθηκαν ακόμη 25 άτομα θετικά, μετά από επανεξέταση (45 άνδρες - 23 γυναίκες). Αν αφαιρέσουμε τα συγκεκριμένα άτομα η θετικότητα προσέγγισε το 10% (1 στους 10 βρίσκεται θετικός) επιβεβαιώνοντας και τα νούμερα που είχε δώσει ο Εθνικός Οργανισμός στην τελευταία του έκθεση (10,62%).

Πιο αναλυτικά σε 148 τεστ που έγιναν στα Γαλανέικα βρέθηκαν 8 θετικά (19 στο σύνολο). Οι ηλικίες από 16 έως 65 ετών, με τον 16χρονο να είναι εμβολιασμένος (7 στα 8 άτομα εμβολιασμένα), έχοντας μάλιστα νοσήσει 3,5 μήνες νωρίτερα! Διάμεση τιμή των κρουσμάτων τα 40 έτη.

Στην ΠΕΛ έγιναν τα υπόλοιπα 299 με 35 θετικά (49 στο σύνολο). Οι ηλικίες από 6 έως 86 ετών με 28 στα 35 άτομα εμβολιασμένα. Διάμεση τιμή κρουσμάτων τα 46 έτη.

Την Τρίτη Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ βρέθηκε και στη Στυλίδα, όπου έγιναν 30 rapid tests με δύο (2) θετικά. Αφορούν ισάριθμες γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 60 έτη.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείο Υγείας υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι την κορύφωση που υπολογίζεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή στις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση