Έσωσαν κόσμο οι ναυαγοσώστες σε παραλίες του Βόλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 20:22 Έσωσαν κόσμο οι ναυαγοσώστες σε παραλίες του Βόλου

Δύο σοβαρά περιστατικά αντιμετώπισαν οι ναυαγοσώστες σε παραλίες του Βόλου τη Δευτέρα 18 Ιουλίου σύμφωνα με την LifeguardVolos.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στην παραλία των Αλυκών με κυρία 79 ετών που έχασε την ισορροπία της και ήπιε νερό. Βγαίνοντας με τον σύζυγο της από την θάλασσα άρχισε να μην νιώθει καλά.

Η ναυαγοσώστρια Μαρία Γκογκινούδη που είδε το συμβάν κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και παρενέβη χωρίς χρονοτριβή παρέχοντας πρώτες βοήθειες.

Χρειάστηκε μάλιστα από το πλήρωμα του σκάφους Μαρία Ραφαηλίδη και Δημήτρη Κόφφα να της χορηγηθεί οξυγόνο και να την σκεπάσουν με αλουμινοκουβέρτες, για να αντιμετωπιστεί η υποθερμία.

Λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ, όπως αναφέρει η  LifeguardVolos, την ηλικιωμένη γυναίκα οδήγησε στο νοσοκομείο ο σύζυγος της, όπου κρίθηκε απαραίτητη προληπτικά η νοσηλεία της.

Επίσης λίγο μετά τη 1:00’ το μεσημέρι στην παραλία "Καρνάγιο" μια γιαγιά με τον εγγονό της που βρίσκονταν πρώτη φορά στην παραλία μην γνωρίζοντας ακριβώς το βάθος της, αγχώθηκαν και έχασαν την ψυχραιμία τους.

Η ναυαγοσώστρια Παρασκευή Σαμαρτζή το αντιλήφθηκε και με την βοήθεια λουομένων έβγαλαν στην ακτή τα δύο άτομα, όπου η ναυαγοσώστρια μας τους παρείχε τις πρώτες βοήθειες.

Μέσα σε 10 ημέρες οι ναυαγοσώστες της LifeguardVolos έχουν επέμβει σε τέσσερα περιστατικά σώζοντας τη ζωή σε λουόμενους που κινδύνευαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση