Σταϊκούρας: Μέσα στον Οκτώβριο οι πρώτες πειραματικές πτήσεις του «Αρχύτα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 10:59 Σταϊκούρας: Μέσα στον Οκτώβριο οι πρώτες πειραματικές πτήσεις του «Αρχύτα»

Μέσα στο χρονοδιάγραμμα μέχρι τώρα όλες οι εργασίες για το πρώτο ελληνικό drone που θα βγει στην αγορά από την ΕΑΒ…

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη του προγράμματος «Αρχύτας» του σχεδιασμού και της βιομηχανικής παραγωγής του πρώτου ελληνικού  drone πολλαπλών χρήσεων.

Βάσει των τεχνικών εκθέσεων, το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι πειραματικές πτήσεις (με drone υπό κλίμακα) θα γίνουν περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προμήθεια και ο έλεγχος των εξαρτημάτων. Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω των διαταραχών που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες, παγκοσμίως. Προβλέπεται προς τα τέλη του έτους (2022) να ξεκινήσει η κατασκευή του πραγματικού πρωτοτύπου. Για αυτό το λόγο η ΕΑΒ, δομεί τη γραμμή παραγωγής και συγκροτεί τον τομέα προώθησης των πωλήσεων.

«Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, όσους/όσες έχουν εμπλακεί σε αυτή την εθνική προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, των ειδικών συνεργατών μου, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προσπάθειες και τη συνέπειά τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και συμπληρώνει:

«Η Ελλάδα, με τη συνεργασία φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της, αποδεικνύει ότι θέλει και μπορεί να μπει συντεταγμένα και ενεργά στην παγκόσμια αγορά, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Προχωρούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση