Μόνο ντροπή και θλίψη για τα όσα συμβαίνουν στην Ιατροδικαστική Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 08:40 Μόνο ντροπή και θλίψη για τα όσα συμβαίνουν στην Ιατροδικαστική Λαμίας

Παραμένουν «κατεβασμένα τα ρολά» και κανείς δε φαίνεται να δίνει λύση…

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, κατέληξε για νεκροψία - νεκροτομή η σορός του άτυχου 38χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Τρίτης (25/10) στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Παρά τις αντιδράσεις, τόσο του Βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργου Κοτρωνιά, όσο και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Εισαγγελίας Λαμίας, η απόφαση της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας «να κατεβάσει τα ρολά» διά ασήμαντη αφορμή, όπως είναι η απουσία (δικαιολογημένη λόγω ασθένειας) ενός διοικητικού υπαλλήλου, εξακολουθεί να υφίσταται και οι παραγγελίες των αστυνομικών ή των εισαγγελικών αρχών να βγαίνουν για άλλες υπηρεσίες! Με λίγα λόγια η Ιατροδικαστική Λαμίας λειτούργησε για λίγες ώρες μόνο για τη νεκροψία του 5 μηνών μωρού από την Αγόριανη Φωκίδας και μετά τίποτα.

Προκαλεί εντύπωση πως ένας δημόσιος λειτουργός, του οποίου οι αποφάσεις προκαλούν και δεν γίνονται αποδεκτές από τους πολιτικούς και όχι μόνο, προϊσταμένους του, εξακολουθεί να κρατά σε ομηρία μια ολόκληρη υπηρεσία!

Η δημοσιογραφική έρευνα επιβεβαιώνει ότι η παρουσία του διοικητικού υπαλλήλου της υπηρεσίας μπορεί να είναι σημαντική, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι καθοριστική ώστε να γίνει μία νεκροψία - νεκροτομή. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει κι άλλος υπάλληλος γενικών καθηκόντων, όσο και από το γεγονός ότι οι άλλοι δύο ιατροδικαστές δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν και τη γραμματειακή υποστήριξη, όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κοτρωνιάς.

Τι κάνει λοιπόν το Υπουργείο, όταν πέντε άνθρωποι (δύο ιατροδικαστές, δύο νεκροτόμοι και μία διοικητικός) που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, κάθονται από την αρχή της εβδομάδας και κοιτάζονται γιατί η Προϊσταμένη τους δεν τους αφήνει να δουλέψουν; Η οποία Προϊσταμένη - και ενώ κι εκείνη πληρώνεται χωρίς να προσφέρει τις υπηρεσίες της -μέσα σε όλον αυτόν τον παραλογισμό βγαίνει δημόσια και απειλεί με μηνύσεις τους πάντες.

Γιατί το Υπουργείο δε ρωτά τις όμορες ιατροδικαστικές υπηρεσίες, πόσα περιστατικά του Εφετείου Λαμίας, έχουν εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια, επειδή δε λειτουργούσε η υπηρεσία της Λαμίας;

Τι κάνει ο Υπουργός που εκπροσωπεί μια ολόκληρη Κυβέρνηση, όταν χαροκαμένες οικογένειες υποβάλλονται στη δοκιμασία να περιφέρουν το νεκρό τους στις ιατροδικαστικές της χώρας και να πληρώνουν επιπλέον έξοδα;

Πραγματικά ντρεπόμαστε και μας προκαλεί θλίψη το πώς αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση