Συνεχίζονται οι δράσεις από τις Μονάδες ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 09:51 Συνεχίζονται οι δράσεις από τις Μονάδες ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σε κλίμα δημιουργίας και συμμετοχικότητας οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθ’ όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου, με κυριότερη τη συμμετοχή του προσωπικού του Φορέα στη διοργάνωση του “5ου Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας”. Το Φεστιβάλ περιλάμβανε δραστηριότητες για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και την προαγωγή της, αλλά και στην ενθάρρυνση για αναζήτηση βοήθειας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ υποστήριξε εθελοντικά την αθλητική διοργάνωση Lamia Night & Run, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σημασίας της εθελοντικής προσφοράς και της δύναμης του αθλητισμού ως μέσο προαγωγής της ψυχικής υγείας και ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Σε επίπεδο υποστήριξης χρηστών και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για τις υπηρεσίες θεραπείας που παρέχονται από το ΚΕΘΕΑ, οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου, πραγματοποίησαν παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Λαμίας (Πλατεία Πάρκου), όπου παρείχαν υπηρεσίες συμβουλευτικής και επισιτιστικά είδη σε προσερχόμενα άτομα, ενώ τόσο στον Δήμο Λαμιέων όσο και στον Δήμο Σπερχειάδας - Μακρακώμης, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ με διανομή έντυπου υλικού.

Τέλος, εντός του Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και εθελοντές καλλιτέχνες, το οποίο προωθήθηκε ήδη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Φθιώτιδας και αναμένεται να διανεμηθεί σε σταθμούς όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην πρόσβαση του κοινού σε πληροφορίες που αφορούν στις υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε άτομα με προβλήματα εξάρτησης από παράνομες ή νόμιμες ουσίες και τυχερά παιχνίδια.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών και τους παραγωγούς για την πολύτιμη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια με τη δωρεάν μετάδοση του κοινωνικού μηνύματος του Φορέα.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση