Δράσεις στο Δήμο Λαμιέων για την ισότητα των φύλων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 20:46 Δράσεις στο Δήμο Λαμιέων για την ισότητα των φύλων
Παρά τους μακροχρόνιους αγώνες για την ισότητα των φύλων, οι ειδήσεις που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία, ιδίως τον τελευταίο χρόνο, καταδεικνύουν ότι είναι ακόμη αρκετά μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί, ώστε να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κοινωνία μας ως κοινωνία ισότητας των φύλων. Τα τελευταία αυξανόμενα περιστατικά της έμφυλης βίας, πολλά εκ των οποίων μάλιστα είναι πολύ σοβαρά, καταδεικνύουν πως απαιτείται η ανάληψη άμεσων μέτρων, ιδιαίτερα από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη.
 
Στην κατεύθυνση αυτή, πολλές ήταν οι δράσεις που παρουσιάστηκαν από Δήμους στη πρόσφατη σχετική ημερίδα της ΚΕΔΕ, τις εντυπώσεις, όμως, έκλεψε η καλή πρακτική που ακολουθεί ο Δήμος Κοζάνης.Ένα σχέδιο που εκπόνησαν τα στελέχη του Ξενώνα φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών το οποίο τράβηξε την προσοχή του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Στασινού που έσπευσε να έρθει σε επαφή με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κοζάνης.
 
Με γρήγορα βήματα ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Στασινό ετοίμασαν το δικό μας σχέδιο το οποίο θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας που θα διεξαχθεί αύριο, Τρίτη 15/11 και στη συνέχεια θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα 15-20 ημερών για κατάθεση προτάσεων και αλλαγών.
 
Μεταφέρουμε μερικές από τις δράσεις-καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στη Κοζάνη και περιμένουμε την ολοκληρωμένη παρουσίασή τους και κυρίως την άμεση εφαρμογή τους και στο Δήμο Λαμιέων,
Δημιουργία αφίσας με μήνυμα για μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, όπου θα αναγράφονται και τηλέφωνα αναζήτησης βοήθειας για να μπορεί να απευθυνθεί κάποια εργαζόμενη.
* Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευρεία διάδοση της πληροφορίας για τη λειτουργία και τις δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών στην πόλη μας καθώς και τα τηλέφωνα στα οποία μπορεί να απευθύνεται οποιαδήποτε γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα οποιασδήποτε μορφής έμφυλης βίας και χρειάζεται υποστήριξη. Προτείνεται η τοποθέτηση ενημερωτικών αυτοκόλλητων, όπου θα περιέχονται πληροφορίες σχετικά σε όσα αναφέρονται παραπάνω, σε χώρους που είναι προσβάσιμοι από γυναίκες, όπως γυναικείες τουαλέτες, δοκιμαστήρια καταστημάτων κ.λπ.
* Δημιουργία σειράς βίντεο διάρκειας λίγων λεπτών που θα πραγματεύονται θέματα που αφορούν στις διάφορες μορφές βίας κατά των γυναικών,
* Δημιουργία ηλεκτρονικού Βιβλίου «Γυναίκες της Πόλης» με ανάδειξη εκείνων των γυναικών της Λαμίας που έχουν θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων
* Λήψη «συνεντεύξεων-μαρτυριών»  γυναικών με διακρίσεις σε διάφορους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας της περιοχής μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση