ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για τα ΚΔΒΜ και για τους νέους ανέργους της Β. Εύβοιας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 16:34 ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για τα ΚΔΒΜ και για τους νέους ανέργους της Β. Εύβοιας

Μέχρι τις 14 και 15 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις…

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 23:59’, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ανέργων για ένταξή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων Ε’ φάσης, για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Επίσης την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 300 ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και εισφορών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης της Εύβοιας.

Η δράση δίνει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-30 ετών και στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση