Διάλεξη για τη "Σχολική βία" στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 15:42 Διάλεξη για τη "Σχολική βία" στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας

Ένα επίκαιρο και άκρως σημαντικό θέμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας.

Η κα Παυλέτση Χριστίνα Ψυχολόγος (MSc στην Παιδοψυχολογία) βρέθηκε στο χώρο του σχολείου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αναλύοντας το φαινόμενο της "Σχολικής βίας" καθώς και τις μορφές της.

Στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εφήβων στα φαινόμενα σχολικής βίας που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν όπως η ψυχολογική, σωματική, λεκτική, ακόμα και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μέσα από βιωματικές δράσεις και υπό την καθοδήγηση της ομιλήτριας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν να διακρίνουν τις μορφές σχολικού εκφοβισμού αλλά και τους τρόπους διαχείρισής τους.

Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Λαμίας η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σχολείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση