Λαμία: «Έχετε επιστροφή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ…»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 08:47 Λαμία: «Έχετε επιστροφή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ…»

Ο απατεώνας γνώριζε αριθμό ταυτότητας και ΙΒΑΝ και έψαχνε τους κωδικούς - Προσοχή, πολλά τα τηλεφωνήματα απατεώνων στη Φθιώτιδα.

Πριν καλά καλά ολοκληρώσουμε με τους απατεώνες  που στέλνουν υποτιθέμενα ηλεκτρονικά μηνύματα από την ΑΑΔΕ στην περιοχή της Λαμίας, οι απατεώνες «χτύπησαν» και τηλεφωνικά, υποδυόμενοι υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γνωρίζοντας ότι μέσα στις γιορτές ολοκληρώθηκαν πληρωμές διαφόρων εξισωτικών, πρασινίσματος και υπόλοιπα δήλωσης, θέλησαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία καλώντας αγρότες να τους πουν ότι έχουν επιστροφή!

Όπως μας καταγγέλλει αναγνώστης, στην περίπτωση τη δική του, οι απατεώνες του είπαν ότι έχει επιστροφή από υπόλοιπα του 2017. Μάλιστα γνώριζαν τα αρχικά της ταυτότητάς του, τον αριθμό της οποίας ζήτησαν, τάχα για ταυτοποίηση!

Ομοίως γνώριζαν τα πρώτα στοιχεία του IBAN προφανώς γιατί ήξεραν το υποκατάστημα λογαριασμού, όμως το πρόβλημα τους ήταν οι κωδικοί που όταν βέβαια ο απατεώνας τους ζήτησε, ο αγρότης πονηρεύτηκε και τους είπε να τον πάρουν σε λίγο ώστε να προλάβει να επικοινωνήσει με την Τράπεζα.

Περίεργη δραστηριότητα

Μάλιστα την ίδια περίπου ώρα η Τράπεζα προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, καθώς εντοπίστηκε περίεργη δραστηριότητα στο λογαριασμό του, καθώς κάποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε αυτόν!

Το πόσο καλά γνώριζαν προσωπικά στοιχεία του ίδιου και κάποια στοιχεία του λογαριασμού του, προκάλεσαν τρόμο στον άνθρωπο που φρόντισε να κάνει προσωρινό μπλοκάρισμα των λογαριασμών.

Το ωραίο είναι ότι ο απατεώνας επέμενε στις κλήσεις του, ενώ αργότερα και ενώ οι λογαριασμοί είχαν διασφαλιστεί, πήρε ο ίδιος ο αγρότης στο συγκεκριμένο νούμερο (κινητό) το οποίο απαντούσε κανονικά και φυσικά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Οργανισμό. Αυτή τη φορά όμως ο απατεώνας ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχε το όνομα που είχε δώσει νωρίτερα ο ίδιος.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο απατεώνας μιλούσε καλά Ελληνικά αν και με μια ιδιαίτερη προφορά, που μάλλον παραπέμπει σε αλλοδαπό με πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε τα παρακάτω:

Οι απατεώνες μπορεί να γνωρίζουν αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ακόμη και αριθμό λογαριασμού

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ όμως username και κωδικό (pin)

Επίσης δεν μπορούν να πάρουν το 8ψηφιο extra pin που έρχεται στο δηλωμένο κινητό μας με SMS ή μέσω κάποιας άλλης εφαρμογής (viber).

Αν παρελπίδα κάνετε το τριπλό λάθος και δώσετε username, pin και extra pin, τότε το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ειδοποιήσετε την Τράπεζα σας να μπλοκάρει το έμβασμα και φυσικά στη συνέχεια να αλλάξετε κωδικό και username.

Η Αστυνομία έχει κουραστεί να κυνηγά αχυράνθρωπους και τηλέφωνα που βγαίνουν σε Πακιστανικά ονόματα ή λογαριασμούς Ρομά που χρησιμοποιούνται για τη διαδρομή των εμβασμάτων. Για αυτό επεμβαίνει μόνο όταν υπάρχει τετελεσμένη απάτη και η δράση των απατεώνων μεταφράζεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Από την άλλη οι νόμοι επιβάλλουν ποινές - χάδια που επιτρέπουν στους απατεώνες που κατ΄ επάγγελμα εξαπατούν κόσμο, όταν και αν συλληφθούν και καταδικαστούν, σε μερικούς μήνες να είναι και πάλι έξω και να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δράση τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση