Φθιώτιδα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 08:32 Φθιώτιδα: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για το αν θα πετάξουμε χαρταετό…

Ενισχυμένους νότιους άνεμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το επόμενο τριήμερο και μέχρι την Καθαρά Δευτέρα (27/2) στη χώρα μας.

Ειδικά την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ! Οι συγκεκριμένοι νοτιάδες, ευνοούν μαζί με τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών και σκόνης από την Αφρική.

Την Κυριακή αλλά και την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με το με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η απόκλιση της θερμοκρασίας των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της, θα είναι 7-10 βαθμούς θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε τον πίνακα:

Θα παρατηρηθούν επίσης αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, ιδιαίτερα στα πρώτα 2 χιλιόμετρα της ατμόσφαιρας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί και αφορά την Κυριακή 26/02, απεικονίζονται οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης κοντά στο έδαφος.

Παράλληλα, δε θα λείψουν οι τοπικές βροχές, οι οποίες την Κυριακή 26/02 θα επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ την καθαρά Δευτέρα 27/02 θα περιοριστούν στη βορειοανατολική χώρα. 

Ειδικά την Καθαρά Δευτέρα 27/02 οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και να είναι ευνοϊκοί για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Ομοίως για την περιοχή της Φθιώτιδας, η Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να είναι η πιο ηλιόλουστη μέρα αν και από πλευράς θερμοκρασίας η πιο ζεστή ημέρα προβλέπεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση