Φθιώτιδα: Πρόλαβαν τα χειρότερα μέσα στα έλατα οι πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 16:24 Φθιώτιδα: Πρόλαβαν τα χειρότερα μέσα στα έλατα οι πυροσβέστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο επικίνδυνες πυρκαγιές την ίδια ώρα σε ορεινά και δύσβατα μέρη…

Απίστευτα περιστατικά μέσα στο χειμώνα και σε μεγάλο υψόμετρο, αφού συγχρόνως εκδηλώθηκαν δύο δασικές πυρκαγιές σε ελατοδάση στην ορεινή δυτική Φθιώτιδα.

Λίγα λεπτά πριν τις 12:30’ το μεσημέρι του Σαββάτου (25/2), πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «φυτώριο» στον Τυμφρηστό σε ελατοδάσος.

Την ίδια σχεδόν ώρα μια ακόμη πυρκαγιά ξεκινούσε σε δύσβατο σημείο έξω από το χωριό Ασβέστης του δήμου Μακρακώμης.

Η αντίδραση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ στην πρώτη και πιο επικίνδυνη πυρκαγιά.

Δείτε βίντεο:

Δείτε ένα ακόμη βίντεο από το ξεκίνημα της πυρκαγιάς:

Ακόμη 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα  και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενήργησαν στην πυρκαγιά στον Ασβέστη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν και τις δύο πυρκαγιές, ωστόσο λόγω της μορφολογίας του εδάφους και την πλούσια ύλη πρόσφορη για αναζωπυρώσεις, θα κρατήσει αρκετές δυνάμεις στο σημείο για πολλές ώρες.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση