Η Ελλάδα του 2023

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 20:37 Η Ελλάδα του 2023

   Άλλο ένα τραγικό γεγονός στην χώρα της δημοκρατίας , του φωτός , της χαράς , της ζωής… Πολλοί κατηγόρησαν τα Τέμπη , καταραμένα τα είπαν ! Πόσο αστείο να κατηγορείς την περιοχή για να καλύψεις τα χνώτα των αρμοδίων !

Συμφοιτητές μας , φίλοι, γνωστοί ήταν εκεί.  Αδιανόητο , εν έτει 2023 , με κατά τα αλλά τεχνολογική ανάπτυξη, να μην υπάρχει πνευματική και κοινωνική αλληλεγγύη . Να δίνονται χρήματα από τον λαό για την ασφάλεια τους , για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους κα , χρήματα από φορείς για τα σιδηροδρομικά δίκτυα κ όχι μόνο! Και όλα αυτά γιατί; Για να πάρουμε ως φοιτητές το πιο ‘’ασφαλές’’ μέσο μετακίνησης για να πάμε στις σχολές μας , στους δικούς μας ,σε φίλους μας και να καταλήξουμε άδικα λόγω ανευθυνότητας τρίτων ! Ανευθυνότητα των Υπουργών , των σταθμαρχών , των διοικητικά ανωτέρων , του καθένα που κοίταξε το προσωπικό συμφέρον .

   Το χειρότερο είναι ότι πάλι θα ψηφιστούν αυτοί οι ίδιοι και οι παρόμοιοι. Γιατί στην Ελλάδα δεν είναι μόνο τα σφάλματα αυτών ! Είναι και το λάθος το δικό μας, των πολιτών , που το κύριο μέλημα είναι να μεγαλώσει η τσέπη και να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα , να μπει το μέσον , να σωθούμε… Πώς θα σωθούμε τώρα ; Είναι αρκετά μεγάλη η τσέπη ώστε να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών αυτών ; Μας έσωσαν τα χαρτονομίσματα και τα μέσα ; Ας πληρώσουμε τα τραύματα των ατόμων που κατέληξαν να δούμε αν θα γυρίσουν πίσω ! Ας βάλουμε το μέσον να τους φέρει πίσω ! Ας γίνει τώρα, έστω αργά, γνωστό ποσό σημαντική είναι η ψήφος, το συλλογικό συμφέρον, η ανθρωπιά . Ας αποβάλλουμε τα εγωκεντρικά συναισθήματα κ ας σκεφτούμε και τον περίγυρο μας.

   Προφανώς ήταν λογικό να μπορούμε να δούμε που βρίσκεται η παραγγελία μας αλλά ολόκληρη εταιρία να μην μπορεί να δει την πορεία των τρένων. Βγήκαν άνθρωποι του χώρου και μίλησαν πολύ νωρίτερα για αυτά τα περιστατικά , αλλά δεν βγήκαν τα λόγια τους στα κανάλια. Στα κανάλια ήταν οι υπουργοί που έταζαν λαγούς με πετραχήλια ! Στα ίδια κανάλια που δόθηκαν εκατομμύρια  για προπαγάνδα και για διαφήμιση αλλά δεν δόθηκαν για την  απόκτηση μέσων για την ασφάλεια των πολιτών . Και μετά  μιλάνε για περηφάνια του έθνους , παρελάσεις και εθνικές γιορτές. Που το κράτος σκοτώνει τους πολίτες του! Που όσοι φοιτητές επιζήσουν , θα προσπαθήσουν να πάνε στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες ζωής ! Πλέον θα πηγαίνουν στο εξωτερικό και για να επιζήσουν από πιθανή μετωπική δύο τρένων;

Με εκτίμηση,
Φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση