Διαμαρτυρία οργής και στη Λαμία για την τραγωδία στα Τέμπη - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 09:04 Διαμαρτυρία οργής και στη Λαμία για την τραγωδία στα Τέμπη - Δείτε εικόνες

Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δίνοντας την υπόσχεση ότι το έγκλημα δε θα μείνει ατιμώρητο…

Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο βράδυ της Παρασκευής (3/3) στην κεντρική πλατεία Πάρκου στη Λαμία προκειμένου να φωνάξουν για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πρωτοβουλία των Φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου στη Λαμία και με τη στήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων Συλλογικοτήτων, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Λαμία, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και στη συνέχεια με μια εντυπωσιακή πορεία που ξεπέρασε όπως σημειώσαμε, τα 1.000 άτομα, έφτασαν στην πλατεία Πάρκου, όπου υπήρχαν κι άλλοι συγκεντρωμένοι.

Δείτε βίντεο από την εντυπωσιακή πορεία και τους χαιρετισμούς στην πλατεία Πάρκου:

Φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, έχοντας πρωτίστως την ιδιότητα του παιδιού και του γονέα αντίστοιχα, διαδήλωσαν την απαίτησή τους για ασφαλείς συγκοινωνίες και φυσικά την απόδοση των ευθυνών σε όσους έπαιξαν ή παίζουν με τις ζωές μας.

Τα συνθήματα, «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ! Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» και «στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δε σας συγχωρεί», περιγράφουν το άδικο που «πνίγει» κυρίως τη νέα γενιά, που πλήρωσε και το μεγαλύτερο τίμημα στη συγκεκριμένη τραγωδία.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αρχικά στο ΣΣ Λαμίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ ακούσθηκε και το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά…». Για την μεγάλη τραγωδία μίλησε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΕΚΛ Γιώργος Οικονόμου.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνουμε ότι και το Σάββατο 4 Μαρτίου θα υπάρξει συγκέντρωση στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στις 20:00' στην πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση