Ρεκόρ θερμοκρασιών στη Φθιώτιδα - Που άγγιξε τους 25 βαθμούς ο υδράργυρος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 08:04 Ρεκόρ θερμοκρασιών στη Φθιώτιδα - Που άγγιξε τους 25 βαθμούς ο υδράργυρος

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες και τη Μεγάλη Πέμπτη…

Άνοδο κατέγραψε η θερμοκρασία την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, πλησιάζοντας τους 25 βαθμούς Κελσίου στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στις 15:20’ το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και ήταν ίση με 24.6 βαθμούς Κελσίου.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 12/0, με μία ακόμη περιοχή της Φθιώτιδας μέσα σε αυτόν.

Και στη Λαμία όμως ο υδράργυρος το μεσημέρι έφτασε μέχρι τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόβλεψη καιρού

Για τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, προβλέπεται νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας με ανέμους έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών θα αυξηθούν από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 22, στη Θεσσαλία από 7 έως 24, στην Ήπειρο από 4 έως 22, στην Στερεά και στην Πελοπόννησο από 5 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 21, στις Κυκλάδες από 8 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση