«Ήταν κάθετος, δεν ήθελε τη μαντήλα»: Τι λέει 24χρονη που τη χτύπησε ο πατέρα της για τη μαντήλα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 12:57 «Ήταν κάθετος, δεν ήθελε τη μαντήλα»: Τι λέει 24χρονη που τη χτύπησε ο πατέρα της για τη μαντήλα

Για τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον πατέρα της, όταν αρνήθηκε να βγάλει τη μαντήλα και να παραστεί σε συνάθροιση της οικογένειάς της, μίλησε η 24χρονη από τον Βόλο.

Η νεαρή, που σπούδασε και πλέον ζει μόνιμα στο Νιούκαστλ της Αγγλίας, εργάζεται στο πανεπιστήμιο, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Βιοϊατρική.

Η 24χρονη μίλησε στο Mega για την κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της, τον οποίο «χαρακτήρισε» οξύθυμο. «Ο πατέρας μου ήταν κάθετος, δεν ήθελε τη μαντίλα, και δημιουργήθηκε ένταση. Είμαι καλύτερα. Δεν θέλω να φανούν οι μώλωπες. Με χτύπησε στο κεφάλι», είπε η 24χρονη.

«Δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι καλός και ευγενικός. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά» πρόσθεσε.

Βίντεο: Οι δηλώσεις της 24χρονης, θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα της

Η νεαρή κατήγγειλε τον πατέρα της, καθώς αποφάσισε να κάνει πράξη όσα πιστεύει. «Είναι δύσκολη η θέση μου, αλλά δεν μπορώ να μην εφαρμόσω αυτά που πιστεύω. Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι πολύ κακό και το κατακρίνω πολύ», ανέφερε.

 

 

4χρονη από τον Βόλο: Η μαντίλα αποτελεί σύμβολο αντίστασης στα ιδεώδη του δυτικού κόσμου

Η 24χρονη, στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη ότι «η μαντίλα αποτελεί σύμβολο αντίστασης στα ιδεώδη του δυτικού κόσμου που θέλουν τη γυναίκα με συγκεκριμένα πρότυπα, που την θέλει γυμνή και να τροποποιεί τη συμπεριφορά της λάγνα για να φέρει εις πέρας τους στόχους της. Αυτό αποθαρρύνει την αξιολόγηση της γυναίκας για την διαλεκτικότητά της και ενθαρρύνει την σεξουαλική αντικειμενοποίησή της».

Αναφορικά με τη βία, η νεαρή έστειλε το δικό της μήνυμα: «Οσον αφορά στη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, ''α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα'' και χειρονομίες και βρισιές».

«Όταν πήγα στα ΚΕΠ, μου ζήτησαν άδεια παραμονής επειδή φορούσα μαντίλα, ενώ έχω ελληνικό διαβατήριο», ανέφερε μιλώντας για τον τρόπο αντιμετώπισής της από συνανθρώπους της.

Ο ξυλοδαρμός της 24χρονης στο Βόλο

Όλα έγιναν τις ημέρες του Πάσχα, όταν η 24χρονη ταξίδεψε στον Βόλο για να περάσει κάποιες ημέρες με την οικογένειά της. Οι γονείς της, εξ αρχής, είχαν αντιδράσει έντονα και της είχαν ζητήσει να μην έρθει στην Ελλάδα, καθώς διαφωνούσαν με την απόφασή της να ασπαστεί το Ισλάμ.

Όπως είχε αναφέρει το gegonota.news, ο πατέρας της 24χρονης, μόλις την είδε με την μαντίλα στον σταθμό των λεωφορείων, αντέδρασε έντονα. «Μας ρεζιλεύεις παντού» της είπε και εκείνη του απάντησε πως το προνόμιο να ρεζιλεύει την οικογένειά του και την ίδια, το είχε για πολλά χρόνια εκείνος.

Η ένταση συνεχίστηκε και στο σπίτι και την Κυριακή, η κατάσταση ξέφυγε όταν η 24χρονη αποφάσισε να μην εμφανιστεί σε συγκέντρωση συγγενών στο σπίτι. Ο πατέρας της εξαγριώθηκε και άρχισε να την χτυπά με γροθιές, την έριξε κάτω και την κλωτσούσε στα πλευρά. Όταν η μητέρα της μπήκε στη μέση για να την σώσει από τα χέρια του, την χτύπησε και εκείνη.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όπου η 24χρονη εμφανίστηκε με κολάρο και παραμορφωμένο πρόσωπο. Εκεί, η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του 50χρονου πατέρα, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας.

Ο 50χρονος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ υπέρ της αναστολής της ποινής τάχθηκε ο πρόεδρος της έδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση