Συνάντηση Κυνηγών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Μαΐου 2023 00:33 Συνάντηση Κυνηγών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων και της αποστολής DNA. Τι ισχύει αυτή τη στιγμή…

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών όλης της χώρας πραγματοποίησαν στις 2 Μαΐου 2023 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, με αφορμή την πρόσφατη εσπευσμένη απόφαση που ενεργοποίησε τις διατάξεις για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων.

Όπως περιγράφουν οι άνθρωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, ο κ. Πέτσας, υπό την πίεση του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απόφασή του στον κόσμο των κυνηγών, ζήτησε από την ΚΣΕ να υποβάλει προτάσεις και δεσμεύτηκε να παρέμβει εντός των δύο ακόλουθων ημερών ώστε να αποσαφηνιστεί ότι δεν υφίσταται ακόμη υποχρέωση στείρωσης ή αποστολής DNA.

«Κάτι τέτοιο προϋποθέτει την εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του αρμόδιου εργαστηρίου, με βεβαίωση από σχετική διαπιστωτική πράξη η οποία δεν υπάρχει προς το παρόν», σημειώνει ο ΚΣΛ.

Ο Υπουργός την ίδια ημέρα εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο η οποία αναφέρει ότι η υποχρέωση για στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού θα ξεκινήσει μετά την έναρξη λειτουργίας του αρμόδιου εργαστηρίου, η οποία θα ανακοινωθεί από  την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας επισημαίνει ότι η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα, κα Δημοπούλου, φρόντισε να υπονομεύσει και να θέσει υπό αμφισβήτηση το περιεχόμενο της συζήτησης και τις διαβεβαιώσεις του πολιτικού της Προϊσταμένου.

«Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας αριθμεί περίπου 2.000 μέλη και το σύνολο των κυνηγών που ανήκουν επίσημα σε κάποιο κυνηγετικό σωματείο ανέρχεται σε 200.000 άτομα πανελλαδικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας, υπό το βάρος της ευθύνης που αισθάνεται ότι φέρει αυτή τη στιγμή απέναντι στα μέλη του, έχει απευθύνει επιστολή στους βουλευτές του Νομού μας, ζητώντας να τοποθετηθούν ανοιχτά και ξεκάθαρα πάνω στο θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης και της διαδικασίας  συλλογής DNA. Εντός των επομένων ημερών ο Σύλλογος δεσμεύεται να δημοσιοποιήσει τις απαντήσεις που θα λάβει. Οι κυνηγοί θέλουν να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος τους και έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τις προθέσεις και τη στάση που θα κρατήσουν οι πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα διεκδικήσουν την ψήφο τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΣΛ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση