Εκλογές 2023: Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή - Με βροχές ταξιδεύουν οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 16:11 Εκλογές 2023: Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή - Με βροχές ταξιδεύουν οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν

Πτώση της θερμοκρασίας, λασποβροχές και μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένονται την ημέρα των εθνικών εκλογών, Κυριακή 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στην Αττική δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, με πιθανότητα ωστόσο για ασθενείς μπόρες, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Ο καιρός στην πρωτεύουσα θα είναι συννεφιασμένος.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, από το ύψος της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε αρκετά έντονη μεταφορά σκόνης.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε λόγο για λασποβροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης το Σάββατο στα δυτικά-νοτιοδυτικά και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "την Κυριακή των εκλογών θα έχουμε συννεφιά με σκόνη στην ατμόσφαιρα, μπόρες στα δυτικά και βόρεια αλλά και πέρασμα από λασποβροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας". Η θερμοκρασία και σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου αναμένεται να πέσει γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαΐου, ένα νέο σύστημα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές θα επηρεάσει όλη τη χώρα, με τους εκλογείς, όπως όλα δείχνουν, να επιστρέφουν με άστατο καιρό.

Με βροχές αναχωρούν οι ετεροδημότες

Με άστατο καιρό κυρίως προς τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας μας αναμένεται να κυλήσει και το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας. Πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένουμε από το μεσημέρι και στα βόρεια τμήματα της Αττικής, σήμερα Πέμπτη.

Στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς να είναι ισχυρά, βαθμιαία θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο:


 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση