Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 15:42 Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη Φθιώτιδα

Ανάμεσα σε Καλαπόδι - Έξαρχο το επίκεντρο…

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 15:33’ το μεσημέρι της Πέμπτης (8/6) στην περιοχή της Λοκρίδας, ανάμεσα σε Καλαπόδι και Έξαρχο.

Το επίκεντρο σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικα΄της Αταλάντης ή περίπου 16 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν επιφανειακός (από 1 έως 6 χιλιόμετρα) και έγινε πολύ αισθητός σε μεγάλη ακτίνα πέρα από Φθιώτιδα, Βοιωτία και Φωκίδα.

Δείτε πως «χόρεψε» ο σεισμογράφος στον Άγιο Χαράλαμπο Μώλου:

Μέσα σε 10 λεπτά σημειώθηκαν δύο μετασεισμοί πάνω από 2,5 Ρίχτερ, ενώ καταγράφησαν και πολλοί μικρότεροι.

Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός μέχρι το Αγρίνιο και την Τρίπολη! Αναφορές υπάρχουν και από την πόλη της Λάρισας!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση