Με επιτυχία η ημερίδα «Παιδική Προστασία - Αναδοχή & Υιοθεσία: Γνώση - Επίγνωση - Επόμενη μέρα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 16:36 Με επιτυχία η ημερίδα «Παιδική Προστασία - Αναδοχή & Υιοθεσία: Γνώση - Επίγνωση - Επόμενη μέρα»

Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας…

Μια ξεχωριστή ενημερωτική - επιμορφωτική Ημερίδα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Φθιώτιδος από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα:  «Παιδική Προστασία - Αναδοχή & Υιοθεσία: Γνώση - Επίγνωση - Επόμενη μέρα».

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με συνδιοργανωτές, την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. Π.Ε. Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμιέων.

«Οι στοχευμένες και  άρτιες εισηγήσεις των ομιλητών της Ημερίδας, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν, φορείς, επιστήμονες και το κοινό. Τα θέματα που αναδείχθηκαν και οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν, δημιούργησαν την δέσμευσή μας, για την συνέχιση ανάλογων επιμορφωτικών δράσεων. Οφείλουμε και θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τους εκλεκτούς εισηγητές της εκδήλωσης και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι άνθρωποι του ΚΚΠΠΣΕ.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για επίκαιρα θέματα μεταξύ άλλων γύρω από την παραβατικότητα των ανηλίκων και την παιδική προστασία από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών Νικήτα Θεολογίτη.

Η ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Ευαγγελία Γεράση ανέπτυξε το θέμα «Το Παιδί στο Ίδρυμα και οι επιπτώσεις στον ψυχισμό του».

Ο ψυχίατρος Αθανάσιος Βούτσινος διαδικτυακά, μας περιέγραψε την ιστορία ενός ανθρώπου που μεγάλωσε σε ίδρυμα.

Η πρώτη ενότητα της ημερίδας έκλεισε με την εισήγηση της Κοινωνιολόγου, ΜSc Αν. Πρ/νης Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δήμου Λαμιέων, Κατερίνας Τσαδήμα, για τον σχολικό εκφοβισμό και τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με τις πρώτες ενδείξεις.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Πρ/νη Τμ. Αναδοχής & Υιοθεσίας, Δ/νση Προστασίας Παιδιού & Οικογένειας Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Ελένη Απουσίδου, μίλησε για «Αναδοχή & Υιοθεσία: θεσμικό πλαίσιο - Τελευταίες εξελίξεις».

Ακολούθησε η εισήγηση του Ανδρέα Κασκανιώτη Κοινωνικού Λειτουργού - Παιδαγωγού, Επιστημονικά Υπεύθυνου της ΜοΠΠ «Άγιος Ανδρέας», Αναπληρωματικού Μέλους της ΕΣΑνΥ για την «αποτύπωση της εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου Αναδοχής & Υιοθεσίας - Προτάσεις βελτίωσής του».

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με τη βιωματική εμπειρία της ενός Ανάδοχου Γονέα, της κα Κάντζα Παρασκευής.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση