Πυρκαγιά στην Αττική κινητοποίησε δυνάμεις και από τη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 14:57 Πυρκαγιά στην Αττική κινητοποίησε δυνάμεις και από τη Στερεά

Και εναέριες περιπολίες μετά το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την κεντρική Ελλάδα…

Πυρκαγιά ξέσπασε τα μεσημέρι της Πέμπτης (6/7) σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού Αττικής, για την οποία κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή αρχικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Στερεάς από όπου επενέβησαν άμεσα 7 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ πλέον επιχειρούν και ισχυρές δυνάμεις από την ΠΕΠΥΔ Αττικής.

Επίσης με εντολή του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχου Σίμου Αποστόλου, έχουν σηκωθεί για εναέριες περιπολίες τα δύο PZL από το αεροδρόμιο Λαμίας, τα οποία και επιτηρούν τα δάση στα σημεία που ξέσπασε το μπουρίνι της Τετάρτης .

Οι ισχυρές καταιγίδες συνοδεύτηκαν από δεκάδες κεραυνούς και πολλές φορές δημιουργούνται εστίες πυρκαγιάς πολλές ώρες μετά το κεραυνικό πλήγμα. Εστίες που με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες είναι ικανές να προκαλέσουν επικίνδυνες πυρκαγιές.  

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση