Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στη βόρεια πλευρά της Λαμίας - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023 09:22 Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στη βόρεια πλευρά της Λαμίας - ΒΙΝΤΕΟ

Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες, που κατάφεραν πολύ γρήγορα να "πιάσουν" τη φωτιά που ήταν ακριβώς δίπλα στα σπίτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 7:00΄ το απόγευμα κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης, πηγαίνοντας προς το νοσοκομείο.

Οι φλόγες ξεπήδησαν μέσα από αγροτοδασική έκταση και λόγω του αέρα και της υψηλής θερμοκρασίας πήραν γρήγορα διαστάσεις.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ενώ αρχικά δόθηκε εντολή να σηκωθούν και τα δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα από το αεροδρόμιο της Λαμίας, που στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τη φωτιά γιατί ήταν πολύ κοντά σε σπίτια και οι κάτοικοι ήταν ανάστατοι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εθελοντές και κάποιοι από τους κατοίκους έτρεξαν αμέσως να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και με ιδία μέσα έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ξεφλούδας, καθώς και δυνάμεις της αστυνομίας για να συνδράμουν τους πυροσβέστες.

Τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης είχε ο Διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Φθιώτιδας Λουκάς Μούτσελος, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του LamiaReport όπως και ο Δήμαρχος Λαμιέων:

Δείτε φωτογραφίες

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση