Στη Φθιώτιδα η υψηλότερη θερμοκρασία για μία ακόμη ημέρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 08:28 Στη Φθιώτιδα η υψηλότερη θερμοκρασία για μία ακόμη ημέρα

Με 46αρια θα κλείσει ο «ΚΛΕΩΝ» τον πολυήμερο «καυτό κύκλο» του, την Τετάρτη 26 Ιουλίου…

Μία ακόμη ημέρα με καύσωνα για την Κεντρική Ελλάδα και ειδικά για τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία εξαιτίας του μεσογειακού καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ».

Ειδικά στη Φθιώτιδα, ο υδράργυρος στο Λευκοχώρι Ελάτειας ξεπέρασε ακόμη και τους 43 βαθμούς, καθώς στις 16:10’ έδειξε 43.3ο C!

Αυτή ήταν και η υψηλότερη θερμοκρασία για την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr.

Πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας είχαν και πάλι θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών όπως:

Μακρακώμη 41.9 °C at 17:10'

Αμφίκλεια 41.6 °C at 16:10'

Στυλίδα 41.2 °C at 17:10'

Τραγάνα 40.6 °C at 16:40'

Αγία Τριάδα 40.1 °C at 16:00'

Για την ιστορία στη Λαμία η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 37,9 βαθμούς.

Συνολικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 23 σταθμοί έδειξαν πάνω από 40 βαθμούς και πλέον σύμφωνα με τους μετεωρολόγους περιμένουμε το επόμενο 24ωρο για την ολοκλήρωση ενός ζεστού κύματος που μας ταλαιπωρεί ουσιαστικά από τις 12 Ιουλίου σε τρία διαδοχικά κύματα με ενδιάμεσα μικρές διακοπές.

Ακόμη και 46αρια!

Ακόμη και την τελευταία ημέρα όμως ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρήσει ακόμη και με 45αρια σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η πρόγνωση:

Γενικά αίθριος καιρός, όμως μετά το μεσημέρι στη βορειοδυτική χώρα και πιο συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία η καιρική κατάσταση θα αλλάξει, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν πριν το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και τη νύχτα στις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση από το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας θα σημειώσει άνοδο κατά 1 με 2 βαθμούς. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου τους 46 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση