Μαθητές και γονείς της Ακαδημίας Πλάτωνος της Φλόριδας επισκέφθηκαν την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 16:24 Μαθητές και γονείς της Ακαδημίας Πλάτωνος της Φλόριδας επισκέφθηκαν την Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Μετά από πρόταση του δασκάλου της ομογένειας, στιχουργού και μέλους του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων Γιάννη Γιαβάρα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών και γονέων των σχολείων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ της ΦΛΟΡΙΔΑΣ, στην Ελλάδα (ΑΘΗΝΑ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΕΠΙΔΑΥΡΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΔΕΛΦΟΙ -  ΑΡΑΧΟΒΑ – ΣΟΥΝΙΟ).

Το δελτίο τύπου:

Ένα σπουδαίο ταξίδι πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου φέτος!

Συγκεκριμένα, μαθητές από τα σχολεία της Ακαδημίας Πλάτωνος συνοδευόμενοι από τους γονείς τους επισκέφτηκαν την Ελλάδα από τις 5-19 Ιουνίου 2023 .

Το γκρουπ των εκδρομέων αποτελούμενο από 25 άτομα, συνόδευαν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί Γιάννης Γιαβάρας, Χριστίνα Βίτους και Χρύσα Καπνογιάννη.

Το ταξίδι αυτό, το πρώτο μετά από δέκα χρόνια χωρίς οργανωμένα ταξίδια στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη της κ. Ντανιέλ Σισέτι και τη φροντίδα του κ. Μιχάλη Αλεξάνδρου, που συντόνισε την όλη διαδικασία.

Οι εκδρομείς έφτασαν πρώτα στην Αθήνα, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να θαυμάσουν από κοντά τα ιστορικά μνημεία της πόλης (Παρθενώνας, Μουσείο Ακρόπολης) και να περπατήσουν στο ιστορικό κέντρο (Σύνταγμα, Παναθηναϊκό Στάδιο, Πύλη Αδριανού) καθώς και στην παλιά Αθήνα (Πλάκα, Μοναστηράκι).

Απόλαυσαν τη γνήσια ελληνική κουζίνα και διασκέδασαν με ελληνικούς χορούς και τραγούδια.

Την τέταρτη μέρα, αναχώρησαν για την Πελοπόννησο με πρώτο σταθμό την εντυπωσιακή διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και θαύμασαν την υπέροχη αρχιτεκτονική και ακουστική του!

Διανυκτέρευσαν δύο βράδια στο πανέμορφο Τολό, όπου απόλαυσαν την πεντακάθαρη θάλασσα και πήγαν στο γειτονικό Ναύπλιο με το ιστορικό Παλαμήδι και τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια.

Ταξιδεύοντας προς την όμορφη Ζάκυνθο έκαναν μία στάση στην Αρχαία Ολυμπία, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πανέμορφο τοπίο και να δουν από κοντά τον τόπο που διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα.

Στη συνέχεια, από το λιμάνι της Κυλλήνης αναχώρησαν για το νησί της Ζακύνθου, όπου διανυκτέρευσαν για τέσσερα βράδια.

Στο όμορφο αυτό νησί του Ιονίου οι εκδρομείς της Ακαδημίας Πλάτωνα επισκέφτηκαν τον ιστορικό Λόφο του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε και έγραψε τον Ύμνο στην Ελευθερία, θαύμασαν την υπέροχη θέα από τον λόφο της Μπόχαλης, προσκύνησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, περπάτησαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Ζακύνθου και απόλαυσαν εκλεκτά τοπικά εδέσματα ακούγοντας ζακυνθινές καντάδες. Φυσικά, δεν παρέλειψαν την κρουαζιέρα που τους έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουν την φυσική ομορφιά του νησιού, το ξακουστό ναυάγιο και να βουτήξουν στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Ξεχωριστή εμπειρία για όλους αποτέλεσε η επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, όπου οι εκδρομείς έτυχαν μιας πολύ θερμής και φιλόξενης υποδοχής από την διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου. Κάποιοι μαθητές της Ακαδημίας Πλάτωνα χαιρέτισαν τους παρευρισκόμενους με σύντομες ομιλίες στα ελληνικά, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, φωτογραφήθηκαν με τους Έλληνες μαθητές και στη συνέχεια όλοι παρακολούθησαν την όμορφη γιορτή του σχολείου.

Αφήνοντας πίσω τους την ωραία Ζάκυνθο, οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου προς τη Ναύπακτο, το γραφικό Γαλαξείδι, όπου απόλαυσαν φρέσκα θαλασσινά και κατέληξαν στην παραδοσιακή Αράχοβα.

Την επόμενη μέρα, επισκέφτηκαν τον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ξεναγήθηκαν στο ομώνυμο μουσείο και ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Αράχοβας, συνέχισαν το ταξίδι τους προς την Αθήνα και συγκεκριμένα την Νέα Μάκρη, όπου έμειναν τις τελευταίες τρεις ημέρες.

 Από εκεί, επισκέφτηκαν τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και θαύμασαν την υπέροχη θέα και το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα!

 Επιστρέφοντας στη Φλόριντα οι ταξιδιώτες των σχολείων της Ακαδημίας Πλάτωνα έφεραν μαζί τους πλήθος αναμνήσεων, όμορφων εμπειριών και έναν απέραντο θαυμασμό που μετατράπηκε σε αγάπη για την Ελλάδα!

Τα ταξίδια της Ακαδημίας Πλάτωνα στην Ελλάδα θα γίνονται, πλέον, κάθε χρόνο με διαφορετικούς προορισμούς ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές της περισσότερα μέρη της πανέμορφης πατρίδας μας!

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση