Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2023 10:06 Καιρός: Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Επικίνδυνο Σαββατοκύριακο για πυρκαγιές λόγω των δυνατών ανέμων.

Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους και από Δευτέρα βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας. Αυτή είναι η πρόβλεψη των μετεωρολόγων για το πως αναμένεται να διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο (02.09.23) και τις επόμενες ημέρες.

Ο Σεπτέμβριος κάνει ποδαρικό με «βαριά» φθινοπωρινή διάθεση, αφού οι μετεωρολόγοι κρούουν το καμπανάκι για την εκδήλωση έντονης κακοκαιρίας από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (04.09.23) έως τουλάχιστον την Πέμπτη (07.09.23). Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι επικίνδυνες βροχές και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Πάντως, αυτό το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, αλλά οι άνεμοι θα δυναμώσουν πολύ και θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό, η Πυροσβεστική προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες της χώρας, τη στιγμή που το πύρινο μέτωπο του Έβρου κατακαίει για 15η διαδοχική ημέρα!

Συγκεκριμένα, στο «κόκκινο» για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, ο Έβρος και νησιά του Αιγαίου, όπως φαίνεται και στην παρακάτω ανάρτηση της Πυροσβεστικής.

Βροχές από Δευτέρα

Στο μεταξύ, χθες, Παρασκευή (01.09.23) ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτίμησε ότι από Δευτέρα ο καιρός θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο, σαν Οκτώβριο – Νοέμβριο.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης και πρόσθεσε πως η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει «από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη».

Μίγμα καλοκαιριού με φθινοπωρινές εφόδους

Την ίδια ώρα, για μίγμα καλοκαιριού με φθινοπωρινές εφόδους κατά τόπους από βδομάδα έκανε λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες από τη Δευτέρα  μέχρι και την Τετάρτη (06.09.23) με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

«Η εκτίμηση της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν θα έχει αυξηθεί η αξιοπιστία των μοντέλων αναφορικά με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που θα επηρεάσει την περιοχή μας καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαφοροποιήσεις σχετικά μ’ αυτή», επεσήμανε ο κ. Αρναούτογλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση