Σκιάθος: Σκάφος έπεσε σε βράχια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 12:50 Σκιάθος: Σκάφος έπεσε σε βράχια

Συνελήφθη ο 79χρονος κυβερνήτης…

Περιστατικό προσάραξης Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ελληνικής σημαίας, σε βραχώδες σημείο στη θαλάσσια περιοχή «Μυρμήγκια» έξω από το λιμάνι της Σκιάθου, με οκτώ (8) επιβαίνοντες, είχαμε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ενημερώθηκε σχετικά η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, που έστειλε στο σημείο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με επιβαίνοντες τρία (3) άτομα της διαχειρίστριας εταιρείας, ενώ οι ανωτέρω οκτώ επιβαίνοντες είχαν ήδη μεταφερθεί με βοηθητικό σκάφος στο λιμάνι, καλά στην υγεία τους.

Αποτέλεσμα της προσάραξης, ήταν η εισροή υδάτων, λόγω ρήγματος στο δεξιό πρωραίο τμήμα της καρίνας του σκάφους. Το ανωτέρω σκάφος, μετά από την απάντληση των υδάτων και την προσωρινή επισκευή της ρηγμάτωσης από επαγγελματία δύτη, αποκολλήθηκε και αναχώρησε αυτοδύναμα για τη θαλάσσια περιοχή πλησίον της παραλίας ¨Λαζαρέτα¨, όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με πλωτό γερανό.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 79χρονος αλλοδαπός για παράβαση του άρθρου 277 παρ.2 του Π.Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

(Φωτογραφίες: SKIATHOS LIFE)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση