«Έφυγε» το στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Χρήστος Πολύμερος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 12:40 «Έφυγε» το στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Χρήστος Πολύμερος

Το τραγούδι του Μίκη «Μην ξεχνάς τον Ωρωπό», η τελευταία του ανάρτηση…

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή το στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς, Χρήστος Νικ. Πολύμερος.

Οι φίλοι του περιγράφουν έναν υπέροχο άνθρωπο, με ψυχή και αισθήματα, χαμογελαστό και με ήθος. Αγαπημένος σύντροφος στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη…

Ο Χρήστος Πολύμερος είχε ηγετική παρουσία στο μεταναστευτικό κίνημα στη Σουηδία όπου ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση.

«Εξαιρετικός συνοδοιπόρος και σύντροφος με όλη τη σημασία της λέξης αλλά και πάνω από όλα άνθρωπος. Με αταλάντευτη και αδάμαστη πίστη στα ιδανικά που ενστερνίσθηκε. Με αστείρευτη τη διάθεση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων στα πλαίσια του πολύπαθου πολιτικοκοινωνικού μας γίγνεσθαι. Αρκεί να υπήρχε μόνο μια απλή προϋπόθεση. Η ειλικρίνεια και η τίμια επιχειρηματολογία .... Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο και να ξέρεις ότι "έπιασε τόπο" η παρουσία σου στην περιοχή μας .... Θερμά συλλυπητήρια», έγραψε ο φίλος του και γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Ζαχαρόπουλος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας επίσης τον αποχαιρέτισε με το παρακάτω μήνυμα: «Αποχαιρετάμε  με  βαθιά θλίψη  τον  Χρηστο  Πολυμερο. Μέλος  του  ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής   και  ιστορικό  στέλεχος  της  Ανανεωτικής  Αριστερας.

Από  τον αντιδικτατορικό  αγώνα  στη  Σουηδία  μέχρι  σήμερα , έδινε  πάντα  το  παρών  στους  αγώνες  για  ενα  σοσιαλισμό  με  δημοκρατία  και  ελευθερια.

Υπήρξε  παράδειγμα  ήθους  και  προσφοράς  στη  Βοιωτία  , όπου  έζησε  πολλά χρόνια, στη  Φθιώτιδα  που  τον  γέννησε  και  στη  χωρα  μέσα  από  την  πολυσχιδή ιστορική  του  διαδρομή. Θα  αποτελεί  για  πάντα  φάρο  αισιοδοξίας  , νηφαλιότητας , αλτρουισμού  και    συντροφικότητας.

Να  είναι  ελαφρύ  το  χώμα  που  θα τον  σκεπάσει

Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση της αγαπημένης του συζύγου Ευγενίας, καθώς δημοσίευσε τους στίχους του Μίκη Θεοδωράκη «Μην ξεχνά τον Ωρωπό» από το 1974, ως τελευταία επιθυμία του συντρόφου της:

«Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον ωρωπό.

Ο πατέρας εξορία και το σπίτι ορφανό

Ζούμε μεσ στην τυραννία, στο σκοτάδι το πηκτό

Κλαίει κι η μάνα τώρα μόνη, κλαιν τα δέντρα τα πουλιά

Στην πατρίδα μας νυχτώνει, ορφανή η  αγκαλιά

Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή

Πάντα ο ίδιος όρκος μένει, λευτεριά και προκοπή

Μ' αυτούς τους στίχους του Μίκη θέλησε ο Χρήστος να αποχαιρετήσει όλους εμάς τους φίλους του στο fb. Υποσχέθηκα ότι θα το δημοσιεύσω.

Ευγενία»

Αποχαιρετισμός στον Χρήστο Πολύμερο

«Η πολιτική κίνηση  ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποχαιρετά με οδύνη τον αγαπημένο μας σύντροφο Χρήστο Πολύμερο που έφυγε χθες από την ζωή. Ο Χρήστος Πολύμερος γεννήθηκε στο Άνυδρο Φθιώτιδας. Προερχόταν από αριστερή οικογένεια με ταλαιπωρίες αφού ο πατέρας του εξορίστηκε στην Γιάρο.

Ο ίδιος ο Χρήστος που έφυγε στην Σουηδία το 1968 πήρε μέρος ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ). Ακολούθησε όλη την διαδρομή της αντιδογματικής Αριστεράς. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, της ΔΗΜΑΡ και μέχρι χθες μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της Ανανεωτικής Αριστεράς και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.  Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά. Έγραψε δυο βιβλία για την Σουηδία: Για την ελληνική κοινότητα στην οποία υπήρξε Πρόεδρος και Γραμματέας,  όσο και για την αντιδικτατορική δράση της εποχής εκείνης με έδρα την Στοκχόλμη και τους Έλληνες αγωνιστές που έζησαν εκεί.

Ο Χρήστος δραστηριοποιήθηκε μαχητικά στην Φθιώτιδα και στήριξε όλες τις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας. Ήταν άνθρωπος με μεγάλες ευαισθησίες και ανοιχτό πνεύμα. Αναζητούσε πάντα το καινούργιο και το σύγχρονο. Δεν ήθελε τα «κλειστά όρια» και τα δόγματα. Είχε πάντα ενδιαφέρον για τον Πολιτισμό και την διανοητική αναζήτηση. Τον τελευταίο καιρό που εξοικειώθηκε με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφιέρωσε τις περισσότερες αναρτήσεις του στην ποίηση. Ο Χρήστος έδωσε την τελευταία του μάχη με την επάρατη νόσο με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι.

Τον αποχαιρετούμε με τεράστιο σεβασμό και συντροφική αγάπη και εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του  θα γίνει αύριο Τετάρτη 6/9 στον Καραβόμυλο Στυλίδας».

Η κηδεία του Χρήστου Πολύμερου θα γίνει την Τετάρτη (6/9/2023) στις 11:00’ το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου, τόπος καταγωγής του.

Θερμά συλλυπητήρια από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα στους οικείους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση