Βιβλική καταστροφή στο Δήμο Δομοκού (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 12:00 Βιβλική καταστροφή στο Δήμο Δομοκού (ΒΙΝΤΕΟ)

Κανένα ίχνος από τον 49χρονο κτηνοτρόφο…

Εικόνες καταστροφής από τη μανία που χτύπησε η κακοκαιρία Daniel την περιοχή, αντικρίζει κανείς στο μεγαλύτερο κομμάτι του Δήμου Δομοκού.

Τα 381 mm νερού που έπεσαν από το συγκεκριμένο κύμα στην περιοχή, εκ των οποίων τα 161 μέσα σε 4 ώρες, από το μεσημέρι της Τετάρτης (6/9) μέχρι τις 17:30’ το απόγευμα, διέλυσαν σημαντικές υποδομές, αφήνοντας πίσω εκτός από τις ζημιές εκατομμυρίων, αποκλεισμένα χωριά αλλά και έναν αγνοούμενο άνδρα.

Ειδικότερα, πρόκειται για 49χρονο κτηνοτρόφο από το Πετρωτό, ο οποίος είχε ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης για το ποιμνιοστάσιο του, όταν οι συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες κι έκτοτε αγνοείται η τύχη του, καθώς το τηλέφωνο του είναι απενεργοποιημένο και ο ίδιος δεν έχει επικοινωνήσει με κάποιον οικείο του.

Το Πετρωτό, όπως και τα χωριά Αγραπιδιά και Αχλαδιά, είναι αποκλεισμένα από το κεντρικό οδικό δίκτυο εξαιτίας της κατάρρευσης δύο γεφυρών και καταστροφή σημαντικού κομματιού του δρόμου.

Τεράστια είναι και η καταστροφή στο Βαρδαλή και στον δρόμο που το ενώνει με το παλιό εθνικό δίκτυο, ωστόσο υπάρχει εναλλακτική διαδρομή για τη μετακίνηση των κατοίκων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κοίτη του ρέματος έφτασε τα 30 μέτρα!

Προβλήματα αντιμετώπισαν όλα τα χωριά από την πλευρά της Θεσσαλίας και ειδικά στη Σοφιάδα και στον οικισμό Πετρίλια, όπου οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στους χείμαρρους και χρειάστηκαν τα σωστικά συνεργεία με μπουλντόζες από την Περιφέρεια για τον απεγκλωβισμό τους.

Τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει στο Νέο Μοναστήρι και στην ευρύτερη περιοχή όπου γίνονται συνεχώς απαντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

(αγροκτηνοτροφικός δρόμος)

Δείτε ένα μοναδικό βίντεο από τον πλημμυρισμένο κάμπο από το Γιώργο Καλταμπάνη:

(Φωτογραφίες: Γιώργος Καλταμπάνης, Περιφέρεια Στερεάς)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση