Στερεά: Ανατίναξαν δύο ΑΤΜ μέσα σε 24 ώρες - Άπραγοι έφυγαν οι δράστες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 13:12 Στερεά: Ανατίναξαν δύο ΑΤΜ μέσα σε 24 ώρες - Άπραγοι έφυγαν οι δράστες!

Άφησαν πίσω τους μεγάλες υλικές ζημιές…

Μέσα στη δίνη των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, κάποιοι δεν αποθαρρύνθηκαν και επιχείρησαν να αφαιρέσουν χρήματα από ΑΤΜ σε Βάγια και Βασιλικό Ευβοίας.

Τα «χτυπήματα» έγιναν μέσα σε 24 ώρες. Το πρώτο στην κωμόπολη της Βοιωτίας τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/9) γύρω στις 03:30’ σε ΑΤΜ της Alpha που ήταν σε πρόσοψη σούπερ μάρκετ το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό.

Με ΙΧ στους στόχους

Οι άγνωστοι δράστες έφτασαν στο σημείο με ΙΧ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προσπάθησαν να προσεγγίσουν στις κασέτες με τα χρήματα. Τελικά το ρεπορτάζ του LamiaReport καταγράφει ότι έφυγαν χωρίς να έχουν πάρει ευρώ.

Με 24 ώρες διαφορά ακολούθησε το χτύπημα στο Βασιλικό Ευβοίας, όπου οι άγνωστοι δράστες έφτασαν πάλι με ΙΧ έξω από κατάστημα σούπερ μάρκετ που φιλοξενεί ΑΤΜ της Εθνικής.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησαν να το διαρρήξουν, χρησιμοποιώντας επιπλέον και τροχό, χωρίς όμως και πάλι να τα καταφέρουν, φεύγοντας και πάλι άπραγοι!

Από την αστυνομία δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τις δύο απόπειρες, που έγιναν σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων και μέσα σε ένα 24ωρο, ωστόσο πιθανότατα συνδέονται.

Να σημειώσουμε τέλος ότι μπορεί οι δράστες να έφυγαν χωρίς να αγγίξουν ευρώ, ωστόσο οι ζημιές που προκάλεσαν ήταν σημαντικές και στα δύο καταστήματα.

Την προανάκριση ανέλαβαν αντίστοιχα τα Τμήματα Ασφαλείας Θηβών και Χαλκίδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση