Κακοκαιρία: Απεγκλωβίστηκε βρέφος λίγων ημερών στην Καρδίτσα - Συνεχείς οι διασώσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 20:45 Κακοκαιρία: Απεγκλωβίστηκε βρέφος λίγων ημερών στην Καρδίτσα - Συνεχείς οι διασώσεις

Με ελικόπτερο της πυροσβεστικής

Με κάθε μέσο συνεχίζονται οι διασώσεις πληγέντων από την κακοκαιρία, ενώ από την Καρδίτσα μεταφέρθηκε και ένα βρέφος λίγων ημερών. 

Με ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος απεγκλωβίστηκαν αρκετά άτομα από περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και όπως αναφέρει το OPEN ανάμεσά τους ήταν και ένα βρέφος μόνο λίγων ημερών.  Κατά τα λοιπά χρειάστηκε η μεταφορά ηλικιωμένων ακόμη και με φορεία. Στο γήπεδο όπου έχει στηθεί ένας βασικός χώρος υποδοχής και όπου προσγειώθηκε το ελικόπτερο ειδικοί παίρνουν το ιστορικό κυρίως των ατόμων μεγάλης ηλικίας και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες όπου χρειάζεται. 

Μεγάλο στοίχημα για τους διασώστες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας είναι η υπερχείλιση του Πηνειού. Με κάθε μέσο τα σωστικά συνεργεία επιχειρούν προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους πληγέντες. Είτε με ελικόπτερα, είτε με βάρκες, τα σωστικά συνεργεία μεταφέρουν όσους έχουν ανάγκη. 

Ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα επανέλαβε πως προτεραιότητα είναι οι διασώσεις. Ωστόσο η λίστα των νεκρών από την κακοκαιρία μεγαλώνει και πλέον ο αριθμός έχει φτάσει στους δέκα, ενώ 4 παραμένουν αγνοούμενοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση