Δήμος Μακρακώμης: Από τους πληγέντες βοήθεια στους πληγέντες!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023 15:00 Δήμος Μακρακώμης: Από τους πληγέντες βοήθεια στους πληγέντες!

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος της δυτικής Φθιώτιδας…

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και ο Δήμος Μακρακώμης εντάχθηκε στους πλημμυροπαθείς Δήμους από την κακοκαιρία Daniel.

Στην Απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» δίνεται παράταση για τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 18-09-2020 (Ιανός) στην παραπάνω περιοχή, αλλά και για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 06-09-2023 και 07-09-2023 στην παραπάνω περιοχή.

Όπως και στην περίπτωση των Δήμων Λαμιέων και Δομοκού η συγκεκριμένη παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 21 Μαρτίου 2024.

Το παραπάνω δεν εμπόδισε όμως τους ανθρώπους του δήμου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου χαντζή, να αποστείλουν βοήθεια στις περιοχές που χτυπήθηκαν με πολύ μεγαλύτερη μανία από τα καιρικά φαινόμενα, όπως στον Παλαμά Καρδίτσας.

Οι Αντιδήμαρχοι, Πάνος Κοντογεώργος, Βασιλική Αρβανίτη και Οδυσσέας Παπαευθυμίου, έφτασαν στην πλημμυρισμένη περιοχή με 5.500 λίτρα πολύτιμου νερού, καθώς τα δίκτυα ύδρευσης έχουν καταστραφεί και οι κάτοικοι δεν έχουν πόσιμο νερό.

Από τη συγκεκριμένη αποστολή είναι και οι φωτογραφίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση