Αίτημα για παράταση του τεχνικού ελέγχου οχημάτων στις πληγείσες περιοχές της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 13:38 Αίτημα για παράταση του τεχνικού ελέγχου οχημάτων στις πληγείσες περιοχές της Στερεάς

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών…

Άμεση στήριξη των  πολιτών των Δήμων Δομοκού, Λαμίας, Αμφίκλειας - Ελάτειας, Στυλίδας, Μακρακώμης, Καρύστου, Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού που επλήγησαν   από την κακοκαιρία Daniel και κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δημήτρης Βουρδάνος με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας παράταση των τεχνικών ελέγχων οχημάτων  καθώς και την απαλλαγή από την καταβολή παράβολων όσων οι άδειες καταστράφηκαν ή χάθηκαν.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 4ης Σεπτεμβρίου και  το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel  που έπληξε τους παραπάνω Δήμους Φθιώτιδας και Εύβοιας και την κήρυξη αυτών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «έχουν  περάσει πέντε  ( 5 ) ημέρες με εικόνες απόλυτης καταστροφής που αντικρίζουμε μέχρι και σήμερα στο μεγαλύτερο κομμάτι αυτών και με τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των ανωτέρω Δήμων, να είναι τεράστια.

Ενώ, οι κάτοικοι συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να διαχειριστούν τις ζημιές που έχει προκαλέσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο, επιπροσθέτως , έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της υποχρέωσης που έχει ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος προκειμένου να περάσει το ΙΧ του τεχνικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ, μέσα στην προβλεπόμενη ημερομηνία.

Μέσα σε όλη την απελπιστική επικρατούσα κατάσταση, με τις ημερομηνίες να τρέχουν και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν, είναι λογικό να  βρεθούν εκπρόθεσμοι στην ημερομηνία ελέγχου, με συνέπεια  εκτός από το κόστος του,  να κληθούν να καταβάλουν  επιπλέον πρόστιμο ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης αυτού.

Μια παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης ελέγχου ΙΧ για κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, στους  ανωτέρω πληγέντες Δήμους, κατά ένα μήνα από την τελευταία  ημέρα του ακραίου καιρικού φαινομένου της 7ης Σεπτεμβρίου θα έδινε μια ανάσα ζωής στους συμπολίτες μας, όπως επίσης και η απαλλαγή πληρωμής παράβολου για όλους εκείνους που έχουν απολέσει τις άδειες οδήγησης».

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει :

«Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δέχεται για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο πλήγμα από ακραία καιρικά φαινόμενα  και  τις δύσκολες ώρες - ημέρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας σήμερα, θα πρέπει όπως άμεσα ενσκήψετε στα αιτήματά μας :

1) Nα δοθεί παράταση της ημερομηνίας λήξης  του τεχνικού ελέγχου οχημάτων από τα ΚΤΕΟ στους  ανωτέρω πληγέντες Δήμους της Περιφέρειας μας από την Κακοκαιρία Daniel κατά ένα ( 1 ) μήνα, από την τελευταία ημέρα του ακραίου καιρικού φαινομένου, ήτοι της 7η Σεπτεμβρίου 2023.

2) Να εξαιρεθούν από την καταβολή παράβολου όλοι οι  κάτοχοι μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων που οι άδειες οδήγησης τους είτε έχουν χαθεί η καταστραφεί»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση