Καμένα Βούρλα: Δύο μνηστήρες για τις ιαματικές πηγές "Κονιαβίτη"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 17:02 Καμένα Βούρλα: Δύο μνηστήρες για τις ιαματικές πηγές "Κονιαβίτη"

Δεσμευτικές οικονομικές προσφορές από (τουλάχιστον) δύο υποψηφίους αναμένεται να λάβει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του κτήματος Κονιαβίτη, στα Καμένα Βούρλα, τις ερχόμενες εβδομάδες, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Πρόκειται για υβριδικό διαγωνισμό, αφού περιλαμβάνει, εκτός από την πώληση του κτήματος, και τη μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των 2 ιαματικών πηγών, που βρίσκονται στο ακίνητο των 830 στρεμμάτων.

Η εν λόγω έκταση, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Μαλιακού Κόλπου, δυτικά του οικισμού των Καμμένων Βούρλων, φιλοξένησε από τη δεκαετία του 1930 και μετά, ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα.

Το θαλάσσιο μέτωπο του ακινήτου (βόρειο όριο) αποτελείται από αμμώδη παραλία, μήκους περίπου 1.150 μέτρων, ενώ το νότιο τμήμα βρίσκεται σε επαφή με την Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ).

Εντός του ακινήτου λειτουργούσε στο παρελθόν camping. Το ακίνητο έχει 2 Ιαματικές Πηγές, η μία εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί ως τέτοια επισήμως.

Το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την έγκριση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011, που θα περιλαμβάνει τις Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» ή Μικτές Χρήσεις «Τουρισμός – Αναψυχή» και «Τουριστικό – Παραθεριστικό χωριό», με έμφαση στα Κέντρα Ιαματικού – Θερμαλιστικού Τουρισμού και δυνατότητα ανάπτυξης, τόσο ξενοδοχειακών μονάδων υψηλής ποιότητας, όσο και παραθεριστικών κατοικιών.

Η επιτρεπόμενη δόμηση θα ανέρχεται σε 52.300 τ.μ.

Στο ΕΣΧΑΔΑ θα προβλέπεται η δυνατότητα κατασκευής μαρίνας ή άλλης μορφής λιμενική εγκατάσταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση