Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 16:00 Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Φθιώτιδας

Έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και αναλύθηκαν τα σχέδια ενόψει χειμώνα…

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη25Σεπτεμβρίου 2023, η Τακτική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου  Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Φθιώτιδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρος Παπαδήμας» του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Αινιάνων.

Στην Τακτική Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούσαν τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2023,  και τον σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων/παγετού τη χειμερινή περίοδο 2023-2024.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. ενημέρωσαν για τα αντίστοιχα σχέδια ευθύνης των Υπηρεσιών τους, καθώς και των πόρων και των μέσων που διαθέτουν, καθώς επίσης κατέθεσαν, στους χώρους ευθύνης-αρμοδιότητάς τους, τις προτάσεις τους, τα μέτρα, τις ενέργειες και τις δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα και την ανθεκτικότητα στην περίπτωση εκδήλωσης εκτάκτων περιστατικών.

Αναφορικά με την αντιπυρική περίοδο, όπως αναφέρθηκε, αυτή κλείνει θετικά για την περιοχή της Φθιώτιδας καθώς όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

Επισημάνθηκε η άμεση και αποτελεσματική καταστολή των παραπάνω περιστατικών, «που οφείλεται στο υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, στην εγρήγορση, στην ετοιμότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και στην υποδειγματική ταχεία αντίδρασή τους σε κάθε συμβάν, με την συνδρομή βεβαίως των πληρωμάτων των πυροσβεστικών αεροσκαφών, το τεχνικό και πολιτικό προσωπικό του κλιμακίου Αεροπυρόσβεσης της 359 ΜΑΕΔΥ στην Λαμία το οποίο επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού».

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι «την φετινή αντιπυρική περίοδο η Π. Ε. Φθιώτιδας, με το σωστό προγραμματισμό των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις άλλες Υπηρεσίες (Π. Υ., Δασαρχεία,κλ.π.), κατάφερε να επιδείξει μεγάλο έργο σε επίπεδο παρεμβάσεων και πρόληψης, ενώ ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολο του και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού τόσο σε προληπτικό όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο. Επιπροσθέτως, έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες, εκδίδονται συνεχώς δελτία τύπου και ενημερώνονται οι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα μέσα για την εξομάλυνση των προβλημάτων και της βελτίωσης της κατάστασης των υποδομών αυτών οι οποίες σημειωτέων για διαφόρους λόγους παρέμεναν ασυντήρητες για μεγάλο διάστημα».

Στην συνεδρίαση τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας, πλαισίωσαν οι επικεφαλής των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Αλεξάνδρα Πλατιά, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Πολύζος  Ζώης και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αθανασία Ζωβοΐλη.

Στο πάνελ ήταν επίσης ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Αρχιπύραρχος Σίμος Αποστόλου και ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Φούρλας.

Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Υπηρεσιών, Στρατού, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού, των Δήμων της Φθιώτιδας, του ΕΚΑΒ, φορέων και εθελοντών.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε : « Προτεραιότητά μας είναι η προστασία όχι μόνο η της ανθρώπινης ζωής αλλά και της περιουσίας των πολιτών της περιφερειακής μας ενότητας.  Με την κλιματική αλλαγή να οδηγεί σε καταστάσεις που ορισμένες φορές είναι δύσκολες να προβλεφθούν, όλοι οι εμπλεκόμενοι σήμερα δήλωσαν την ετοιμότητά τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση