Λαμία: Τα νεότερα για τον άστεγο ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 08:47 Λαμία: Τα νεότερα για τον άστεγο ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο - ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου - Βρέθηκε προσωρινή λύση - Είμαστε δίπλα του και ψάχνουμε για σπίτι.

Μετά το ρεπορτάζ του LamiaReport για τον άστεγο ηλικιωμένο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν πραγματικά συγκινητική, αφού προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Πρόκειται για τον 83χρονο Γιώργο Χριστόπουλο, ο οποίος μάλιστα βγήκε πρόσφατα από το νοσοκομείο Λαμίας και φέρει καθετήρα, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα με την καρδιά του.

Αυτός ο άνθρωπος είναι χρόνια άστεγος και κοιμάται έξω όπου βρει, χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κανείς, ενώ μαζί του είναι και ο 43χρονος γιος του ο οποίος είναι άνεργος και επίσης έχει κάποια προβλήματα (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

Ψάχνουμε σπίτι

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος κινητοποιήθηκε με πρωτοβουλία του επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Παναγιώτη Στασινού κινητοποιήθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού στη Λαμία.

Ο άστεγος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε ειδικό κοντέινερ του Δήμου, το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τουαλέτα, μπάνιο και κλιματισμό, ενώ θα υπάρξει και υποστήριξη για την όποια υγειονομική φροντίδα χρειαστεί.

Όμως η λύση αυτή είναι προσωρινή. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένα σπίτι για τον άστεγο ηλικιωμένο και το γιο του, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να λάβουν και κάποια βοήθεια σε ρουχισμό και άλλα αναγκαία πράγματα.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει στο θέμα της στέγασης με οποιονδήποτε τρόπο παρακαλείται να επικοινωνήσει με το LamiaReport στο 6979975000.

Ο Παναγιώτης Στασινός μίλησε στο LamiaReport για την παρέμβαση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ ο άστεγος ηλικιωμένος ευχαριστεί όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και βοήθησαν να φύγει από το πεζοδρόμιο όπου κοιμόταν, κάνοντας έκκληση για να βρεθεί ένα σπίτι.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση