Σφοδρή επίθεση Σαρακιώτη στην Κυβέρνηση για «άλωση του Κράτους Δικαίου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 17:45 Σφοδρή επίθεση Σαρακιώτη στην Κυβέρνηση για «άλωση του Κράτους Δικαίου»

«Μια νηπιαγωγός χρειάζεται διδακτορικό για να προσληφθεί αλλά είναι περιττό για έναν διοικητή δημόσιου φορέα…». Τι είπε ο Βουλευτής Φθιώτιδας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών…

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για το νέο «Σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα», ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές σε ζητήματα «υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου επί Κυβέρνησης Ν.Δ.», όπως ανέφερε σχετικά.

Αρχικά ο κ. Σαρακιώτης επισήμανε ότι «το παρόν νομοσχέδιο συνιστά μια ομολογία αποτυχίας καθώς, τρία χρόνια μετά την ψήφιση του δικού σας νόμου, έρχεστε και τον αλλάζετε χωρίς να τον έχετε ουσιαστικά εφαρμόσει», συμπληρώνοντας ότι «για ένα σύνολο εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου, τα τελευταία τρία χρόνια έχετε πραγματοποιήσει μόνο 10 προκηρύξεις για 50 θέσεις και μάλιστα, χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι είναι αυτοί οι φορείς. Είναι 600; 800; 1.200 όπως ανέφερε ο νόμος του 2020;»

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι: «Οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου μαρτυρούν ότι, για μια ακόμη φορά, προσβάλλετε τη νοημοσύνη των πολιτών. Ορίζετε για τη συμμετοχή στη διαδικασία πρόσληψης Διοικητή ενός δημοσίου φορέα τυπικά προσόντα τα οποία, όπως ανέφερε και ο κ. Πετρόπουλος από την ΑΔΕΔΥ κατά τη συνεδρίαση των φορέων: “Μπορείς να τα βρεις περίπου στο 1/3 του εργατικού δυναμικού της χώρας, ίσως και  παραπάνω”. Και ενώ χαμηλώνετε τον πήχη στα τυπικά προσόντα, απαξιώνετε τα διδακτορικά. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά. Το πράξατε μόλις αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας το 2019, με τη μείωση των προσόντων των μετακλητών, την αύξηση των μισθών τους και την εκτόξευση του αριθμού τους. Τα διδακτορικά δεν προσμετρώνται για την πρόσληψη σε θέση Διοικητή ενός νοσοκομείου, αλλά προσμετρώνται – και μάλιστα με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας – για την πρόσληψη ενός νηπιαγωγού στην προσχολική εκπαίδευση! Στη δική σας λογική, οφείλει να είναι μοριοδοτούμενος ο ψηφιακός εγγραμματισμός για έναν Αναπληρωτή Δάσκαλο σε Δημοτικό Σχολείο, αλλά είναι απολύτως περιττός για έναν Διοικητή δημοσίου φορέα

Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε την προεκλογική φράση του κ. Μητσοτάκη το 2019 ότι «η γνώση είναι δύναμη», σχολιάζοντας ότι τελικά επί Ν.Δ. «η γνώση είναι μόνο για να μπαίνει σε κορνίζα σε έναν τοίχο»!

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στα ζητήματα σεβασμού του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας επισημαίνοντας: «Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμο, τόσο η συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή όσο και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχουν δεχθεί αυξημένες πιέσεις ώστε να μην επιτελέσουν το έργο τους στο ζήτημα του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ πρόσφατα κατήγγειλε στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη δίωξη δύο συνεργατών του, τη στιγμή που η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει πράξει τίποτα επί 16 μήνες για τη διερεύνηση του σκανδάλου, καθώς και τις απειλές προς την Α.Δ.Α.Ε., μετά την αφαίρεση της δυνατότητας να πραγματοποιεί έρευνες είτε αυτοβούλως είτε μετά από αίτημα πολίτη, σε σχέση με την πιθανή παραβίαση του απόρρητου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και η υπονόμευση του έργου των Ανεξαρτήτων Αρχών έχουν γίνει κεντρικό θέμα σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Από τη Νέα Υόρκη και τις αποκαλύψεις των New York Times έως τις Βρυξέλλες και τις εκκλήσεις για διαφάνεια και Δικαιοσύνη από Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως, εσείς αδιαφορείτε πλήρως για όλα αυτά και συνεχίζετε αταλάντευτα το έργο της διάλυσης του “Κράτους Δικαίου”».

Δείτε και βίντεο με την τοποθέτησή του:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση