Εύβοια: Ανελκύστηκε το μοιραίο ελικόπτερο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 17:30 Εύβοια: Ανελκύστηκε το μοιραίο ελικόπτερο

Με ρυμουλκό στο λιμάνι Μαντουδίου…

Μετά από 41 ημέρες στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 μεσημβρινές ώρες, η διαδικασία ανέλκυσης του ελικόπτερου Α-109 που κατέπεσε στην ανωτέρω περιοχή το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας.

Μία ημέρα αργότερα είχε ανευρεθεί νεκρός ο κυβερνήτης και μοναδικός επιβάτης του ελικοπτέρου Μιχάλης Λάμπου, ενώ πριν από μερικές ημέρες σχεδιάσθηκε η επιχείρηση ανέλκυσης του ελικοπτέρου.

Το εν λόγω ελικόπτερο τοποθετήθηκε στο κατάστρωμα ρυμουλκού πλοίου για τη μεταφορά του στον λιμένα Μαντουδίου Εύβοιας.

Θυμίζουμε ότι το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από τις Αφίδνες στις 08:15’ το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου και λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας πάνω από την Εύβοια, ζήτησε στις 08:45’ να προσγειωθεί στο Μαντούδι όπως και έκανε στις 09:00’.

Από το Μαντούδι Εύβοιας έφυγε στις 10:13’ με προορισμό την βιομηχανική περιοχή Βόλου Μαγνησίας και 22 λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ελικοπτέρου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον 69χρονο Έλληνα κυβερνήτη Μιχάλη Λάμπου, από τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο (02) Α/Κ σκάφη και ένα (01) θαλάσσιο ταξί με επιβαίνοντες δύο στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου, ενώ για το σημείο αναχώρησε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι έρευνες είχαν φέρει αποτέλεσμα λίγο μετά τις 11:00’ το πρωί της Πέμπτης 29/9 με την ανεύρεση του ελικοπτέρου και του χειριστή του που ήταν νεκρός.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση