Κάνει απεργία πείνας έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μήπως και του καταβάλουν τα χρωστούμενα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023 17:34 Κάνει απεργία πείνας έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μήπως και του καταβάλουν τα χρωστούμενα

Από το 2015 έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας με το ποσό να έχει φτάσει τα 25.000 ευρώ!...

Εν έτη 2023 αγρότης από τον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης, είναι αναγκασμένος να φτάσει στην απεργία πείνας για να μπορέσει να πληρωθεί επιδοτήσεις που του χρωστά ο ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2015 μέχρι σήμερα!

Ο Βαγγέλης Καραμέτος, μίλησε στο Trikalanews.gr όπου με απόγνωση περιέγραψε όλο το χρονικό της υπόθεσής του, ενώ βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (6/11/23) έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως απεργός πείνας μη βρίσκοντας άλλη λύση στο δράμα που βιώνει.

Το χρονικό της απελπισίας

Όλα ξεκίνησαν από το μακρινό 2015, και την κατάθεση μια δήλωσης ΟΣΔΕ η οποία δεν ολοκληρώθηκε στην ώρα της αφού ο ίδιος υπέστη σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Από τότε και με αφορμή αυτό, έμπλεξε στις καλένδες, μη μπορώντας μέχρι σήμερα να πάρει ούτε ένα ευρώ από επιδοτήσεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να επισημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθούν όχι μόνο όλα τα χρωστούμενα μαζί, αλλά και όλες οι αντίστοιχες περιπτώσεις ανά τη χώρα-που δεν είναι και λίγες!

Ο κ. Καραμέτος δηλώνει ότι τακτοποίησε και την παραμικρή εκκρεμότητα ως έπρεπε και απέδειξε τον λόγο της καθυστέρησης του 2015, συνεπώς δικαιώθηκε. Ωστόσο, από το 2020 δεν είχε δει ακόμη φως. Τον Ιούνιο λοιπόν κινήθηκε με εξώδικη διαδικασία. Όπως είπε στο Trikalanews.gr, οι υπηρεσίες αναγνώρισαν τα δίκαια αιτήματά του, και έτσι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Σκέφτηκα ότι τον Δεκέμβριο του 2020 θα λάβω επιτέλους τα χρωστούμε. Τελικά, πέρασαν τα πρώτα, πέρασαν τα δεύτερα Χριστούγεννα. Φτάσαμε στο σήμερα και δεν έχω λάβει τίποτε».

Δεν το έβαλε κάτω και τον περασμένο Ιούνιο καταθέτει αίτημα στον ΟΠΕΚΕΠΕ να του αναφέρει ανά έτος πόσα του χρωστάνε ώστε να κινηθεί με αγωγή. Αν και έπρεπε να απαντηθούν τα ερωτήματα μέσα σε 50 μέρες, μετά από 100 μέρες κατάφερε να αποσπάσει την απάντηση ότι είναι πολύπλοκη η διαδικασία. Και την απάντηση αυτή μόνο όταν προειδοποίησε με αυτόφωρα!

Εν τέλει και αφού βρίσκεται ως απεργός πείνας πλέον στην Αθήνα, τον ενημέρωσαν για ένα ποσό που φτάνει τα 25 χιλ ευρώ. Πότε θα το λάβει; «Θα το λάβουν μάλλον οι κληρονόμοι μου!» λέει απελπισμένος. «Ήδη πολλοί συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα έχουν πεθάνει στην πορεία!» συμπληρώνει.

Ένα κράτος χαμηλά στο ύψος των περιστάσεων…

Τα παράδοξα δεν έλαβαν όμως τέλος. Πέρυσι, του αναγνώρισαν δικαιώματα σε χωράφια, του κατέθεσαν χρήματα για την περσινή χρονιά. Φέτος, αναρωτήθηκε γιατί δεν έλαβε και πάλι χρήματα. Του απαντούν λοιπόν ότι και πέρυσι δεν έπρεπε να λάβει και ότι έγινε κάποιο λάθος. Μάλιστα, του «κάνουν τη χάρη» όπως μας είπε, και δεν του ζητάνε τα χρήματα πίσω αλλά θα τα «κλείσουν» όταν του επιστρέψουν τα ωφελούμενα των εννιά προηγούμενων χρόνων!

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με καθόλου χρήματα έχοντας καλύψει τις υποχρεώσεις για τα χωράφια μου στο ακέραιο. Κάνω απεργία πείνας λοιπόν ελπίζοντας ότι θα ζήσουν οι άνθρωποί μου στο σπίτι» λέει με σπασμένη φωνή ο κ. Καραμέτος.

Επισημαίνει δε ότι όλα αυτά τα χρόνια μην παίρνοντας επιδοτήσεις, καλλιεργούσε κάτω από τη μισή έκταση που μπορούσε να καλλιεργήσει. Άρα, δεν είναι μόνο τα ποσά της επιδότησης αλλά και εκείνα τα ποσά που θα μπορούσε να έχει ως έσοδα όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία χάθηκαν.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν Θεσσαλό αγρότη, μιας αγροτικής περιφέρειας που έχει καταστραφεί. Αυτό και μόνο είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση