Λαμία: Ημερίδα για την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου ParICT_CENG

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 11:33 Λαμία: Ημερίδα για την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου ParICT_CENG

Τέθηκαν οι βάσεις ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επαγγελματικών φορέων, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Ενημερωτική ημερίδα - συνάντηση για την παρουσίαση της ολοκλήρωσης του έργου Περιφερειακής Αριστείας «ParICT_CENG: Βελτίωση ερευνητικών υποδομών ΤΠΕ στη Στερεά Ελλάδα για την επεξεργασία: μεγάλου όγκου δεδομένων από ροές αισθητήρων, πολυμέσων και πολύπλοκων μαθηματικών μοντέλων προσομοιώσεων», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00’ στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Παπασιοπούλου2 - 4. τ.κ. 35 131 - Γαλανέϊκα, Λαμία).

Την αναλυτική παρουσίαση του αντικειμένου, τους στόχους και τα επιτεύγματα του έργου, καθώς και τις προοπτικές και εφαρμογές σε πλήθος επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής διακυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση, παρουσιάζει ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Αναπληρωτής Καθηγητής Αθανάσιος Κακαρούντας, μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος της εν λόγω ημερίδας αποτελεί η ενημέρωση των ερευνητών αλλά και των επαγγελματιών και τοπικών φορέων σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου και τις ευκαιρίες(ερευνητικές/επιχειρηματικές/εκπαιδευτικές) στις οποίες αυτό οδηγεί. Οι ερευνητικές υποδομές που αναπτύχθηκαν έθεσαν τα θεμέλια για την ενίσχυση της Έρευνας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ προσδοκία είναι η ανάπτυξη νέων συνεργειών μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επαγγελματικών φορέων, καθώς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση